Niclas Björkman blir ny klubbdirektör i LHC
Publicerad: 2021-05-18
Nyhet
Efter två år av temporära och tillförordnade lösningar har Linköping Hockey Clubs styrelse tillsatt en ny klubbdirektör. 48-årige Niclas Björkman kommer närmast från Ramirent och tillträder tjänsten den 16:e augusti.

– Det känns väldigt roligt och inspirerande. Jag ser fram emot att börja med det här framåt sommaren, säger Niclas i presentationen som du ser i spelaren ovan.

Hans näringslivskarriär har gått via bland annat Ramirent, Saint-Gobain och Lindab.

– Jag har i princip jobbat i 28 år med leveranser inom byggbranschen. Idag jobbar jag med en organisation som är liknande den som LHC har och det känns inspirerande att ta vid här.

Att hoppa på jobbet som ny klubbdirektör i LHC var tillslut inget svårt beslut, även om det krävdes några dagars betänketid.

– Jag blev väldigt smickrad när jag fick frågan av Roger för ett par veckor sedan. Det var inte så svårt att ta beslut efter att jag hade pratat med familjen och några sömnlösa nätter. Det var ett ganska enkelt val tillslut.

{!A}

Vad har du för bild av LHC och vilka utmaningar ser du framför dig?
– Jag har varit med kring LHC, både hockeymässigt litegrann (som ungdomsledare, red.anm) och som partner. Jag har sett några saker som man kan göra, men först ska vi diskutera det internt med de medarbetare som vi ska jobba med. Det kommer bli en spännande resa.

Niclas har utöver sin bakgrund som ungdomsledare upp till U16 även spelat tre säsonger i LHC:s representationslag, under åren 1991-1994. Niclas innehar också den näst högsta utbildningsnivån (JS2) inom Svenska Ishockeyförbundets tränarutbildning.

LHC:s ordförande Roger Ekström är väldigt nöjd över att välkomna Niclas ombord som ny klubbdirektör.

– Det är en person med stor erfarenhet från att leda organisationer av samma storlek som LHC. Han är driven och har inom sina civila yrken visat god ledarskapsförmåga i kombination med fina affärsmässiga framgångar, säger Roger.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners