LHC lånar ut Elias Sjöström
Publicerad: 2023-05-11
Pressmeddelande
Linköping Hockey Club och Västerviks IK har kommit överens om en utlåning av backen Elias Sjöström. Låneavtalet sträcker sig över hela kommande säsong där LHC kan välja att kalla tillbaka spelaren vid behov.

19-åriga Elias Sjöström, född 5 september 2003, med Kållereds SK som moderklubb kom till Linköping Hockey Clubs organisation inför föregående säsong från Södertälje SK. Under säsongen noterades han för tre assist på 42 matcher i SHL-laget, 18 poäng på 29 matcher i J20-laget och hann även med en kortare utlåning till Almtuna IS i Hockeyallsvenskan där han stod för ett mål på två matcher. 

Nu har Linköping Hockey Club, Västerviks IK och Elias Sjöström kommit överens om en utlåning av spelaren till kommande säsong. 

- Elias kom från Södertälje inför förra säsongen och har gjort det bra när han väl har fått chansen. Vi tycker att han behöver mer speltid och få chansen att axla en större roll i ett lag och det vet vi att han kommer att få i Västervik och Hockeyallsvenskan. Det här är en bra lösning för alla inblandade och att vi har chansen att kalla hem honom vid behov är så klart ett stort plus.

säger SHL-lagets sportchef Peter Jakobsson.

- Jag är taggad inför denna uppgift och ser det här som en bra lösning för mig där jag kan fortsätta ta kliv i min utveckling.

säger huvudpersonen själv, Elias Sjöström.
Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Huvudpartners