Carl-Johan Stålhammar ny VD/klubbdirektör för Linköping Hockey Club
Publicerad: 2023-06-12
Pressmeddelande
Carl-Johan Stålhammar har utsetts till ny klubbdirektör för Linköping Hockey Club och VD för Linköping Hockey Club AB. Carl-Johan har sedan sommaren 2022 varit VD för Gotlands Bryggeri och har en lång erfarenhet som VD för olika bolag.

- I Carl-Johan Stålhammar får vi in en skicklig och kompetent ledare som kommer bli otroligt viktig för Linköping Hockey Club. Carl-Johan har precis den bakgrund och erfarenhet vi har letat efter och behöver för att fortsätta utveckla vår verksamhet. Vi har haft en bra rekryteringsprocess med många starka kandidater och vi är självklart mycket glada över att just Carl-Johan blir vår nya VD/klubbdirektör. Vi vill även rikta ett stort tack till AS&B Executive som har hanterat och stöttat oss i rekryteringen.

Säger Linköping Hockey Clubs ordförande Christer Trägårdh.

45-årige Carl-Johan Stålhammar, född den 6 mars 1978 i Malmslätt utanför Linköping, har sedan sommaren 2022 arbetat som VD för Gotlands Bryggeri och innan dess bland annat haft en mycket framgångsrik sejour såväl individuellt som organisatoriskt som VD för Coop Gotland och för Wisby Strand Congress & Event.

- Jag är oerhört glad och hedrad över att få komma till Linköping Hockey Club. Att få jobba med klubben som ligger en varmt om hjärtat, och har gjort det sedan barnsben, är en ära och en dröm som går i uppfyllelse – men innebär också ett stort ansvar. Jag har fått följa föreningen och klubben utifrån en längre tid och ser att det finns en enorm potential både vad gäller elit- och breddverksamheten men även organisatoriskt – att bygga samhörighet, stark kommunikation och transparens, delaktighet och att succesivt ta det här framåt.

Säger Carl-Johan Stålhammar och fortsätter:

- Ett starkt minne hos mig när jag tänker på Linköping Hockey Club är tiden då arenan, Cloetta Center som det hette då, var nyhetens behag. Helt plötsligt blev Linköping Hockey Club en naturlig mötesplats för såväl näringslivet som publik på ett sätt som inte hade funnits tidigare. Dit vill jag ta klubben igen. Saab Arena och Linköping Hockey Club ska vara så mycket mer än bara hockey.

När Carl-Johan Stålhammar tillträder sin nya tjänst är i skrivande stund inte helt beslutat då en förhandling med nuvarande arbetsgivare pågår.

En längre videointervju med Carl-Johan kommuniceras efter sommaren.

Linköping Hockey Club
Officiella leverantörer
Huvudpartners