Jesper Myrenberg är tillbaka i Cluben!
Publicerad: 2022-04-08
Pressmeddelande
Linköping Hockey Club kan idag presentera det första nyförvärvet inför SHL-säsongen 2022/2023. 22-årige målvakten Jesper Myrenberg har skrivit på ett tvåårskontrakt och återvänder därmed till Cluben.

– Det känns otroligt roligt att vara tillbaka. Det är någonting som jag har strävat efter när har varit ute under tre säsonger, säger Jesper i en intervju som du ser här.

Jesper Myrenberg är ursprungligen från Stockholm och fick sin inledande hockeyutbildning i IFK Täby. När det var dags att välja hockeygymnasium beslutade han sig för att flytta till Östergötland och Linköping.

Under tre år startade han 99 grundserie- och slutspelsmatcher i J18 och J20 och noterades för 63 vinster.

Den 1:e november 2018 fick han sina första sekunder på en SHL-is, i LHC:s bortamatch mot Djurgården. LHC var i underläge med två mål och hade redan nyttjat sin timeout, varpå ett ”taktiskt” målvaktsbyte resulterade i fyra sekunders istid för Jesper.

Efter avslutad gymnasieutbildning tog Jesper möjligheten till seniorspel med Västerås och därefter Vita Hästen i Hockeyallsvenskan. Under tre säsonger i Hockeyallsvenskan noterades Jesper för 88 matcher och 41 segrar.

Kontraktet med Jesper är skrivet på två år.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners