Unikt hockeykonvent i Linköping
Nyhet2022-06-03
Att använda datadriven analys inom ishockeyn är något som växer för varje år som går. Nästa vecka står Linköpings Universitet och Linköping Hockey Club värd för konvent inom området, ett konvent som lockar stort internationellt intresse.

Patrick Lambrix och Niklas Carlsson, som båda jobbar på institutionen för datavetenskap vid LiU, har tillsammans med LHC:s målvaktstränare Mikael Vernblom haft ett samarbete under de senaste åren.

Samarbetet har bland annat utmynnat i LINHAC (Linköping Hockey Analytics Conference), ett tredagarskonvent med ett flertal välkända profiler inom området från Sverige, Kanada, USA, Schweiz och Tyskland.

Konferensen är en blandning mellan akademisk konferens och ett branschkonvent, som är unikt i sitt slag.

– Det är världens största konferens i området och den första som hålls i Europa. Det blir också den första konferensen som tar ett helhetsgrepp inom området ”Hockey Analytics”, säger Patrick Lambrix.

Linköping Hockey Club och Linköping Universitet står som värd för arrangemanget, i samarbete med Alliance of European Hockey Clubs och Linköpings Kommun, samt med stöd från Stretch on Sense och Centrum för Idrottsforskning.

LINHAC är i år ett digitalt event. Du kan läsa mer och anmäla dig på https://www.ida.liu.se/research/sportsanalytics/LINHAC/LINHAC22/home.html

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán