Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Söndag Sön 13 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Måndag Mån 21 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Onsdag Ons 23 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Tisdag Tis 20 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Unikt hockeykonvent i Linköping

3 juni 2022 15:33
Nyhet

Att använda datadriven analys inom ishockeyn är något som växer för varje år som går. Nästa vecka står Linköpings Universitet och Linköping Hockey Club värd för konvent inom området, ett konvent som lockar stort internationellt intresse.


Patrick Lambrix och Niklas Carlsson, som båda jobbar på institutionen för datavetenskap vid LiU, har tillsammans med LHC:s målvaktstränare Mikael Vernblom haft ett samarbete under de senaste åren.

Samarbetet har bland annat utmynnat i LINHAC (Linköping Hockey Analytics Conference), ett tredagarskonvent med ett flertal välkända profiler inom området från Sverige, Kanada, USA, Schweiz och Tyskland.

Konferensen är en blandning mellan akademisk konferens och ett branschkonvent, som är unikt i sitt slag.

– Det är världens största konferens i området och den första som hålls i Europa. Det blir också den första konferensen som tar ett helhetsgrepp inom området ”Hockey Analytics”, säger Patrick Lambrix.

Linköping Hockey Club och Linköping Universitet står som värd för arrangemanget, i samarbete med Alliance of European Hockey Clubs och Linköpings Kommun, samt med stöd från Stretch on Sense och Centrum för Idrottsforskning.

LINHAC är i år ett digitalt event. Du kan läsa mer och anmäla dig på https://www.ida.liu.se/research/sportsanalytics/LINHAC/LINHAC22/home.html