Filip Bystedt skriver NHL-kontrakt med San Jose Sharks
Publicerad: 2023-06-13
Nyhet
Under måndagskvällen signerade LHC-produkten Filip Bystedt på sitt första NHL-avtal. Avtalet sträcker sig över tre år och är ett så kallat "entry-level contract".

19-åriga Filip Bystedt, född 4 februari 2004 i Linköping, med Linköping Hockey Club som moderklubb tecknade under måndagen sitt första NHL-avtal. Avtalet skrevs tillsammans med San Jose Sharks som draftade Bystedt i förra årets draft som sitt första val (totalt val nummer 27). 

- Jag är självklart otroligt glad över att få den här chansen. Det är väl något man såklart har gått och tänkt på lite sedan draften men samtidigt är det något man har strävat mot redan när man var en liten grabb - att man nu står här känns faktiskt lite smått surrealistiskt!

säger Filip Bystedt om det påskrivna kontraktet.
Amanda J. Cain / San Jose Sharks

SHL-lagets sportchef Peter Jakobsson kommenterar enligt följande:

- Jätteroligt för Filip Bystedt att få den här möjligheten och skriva på ett NHL-avtal med San Jose och jätteroligt för Linköping Hockey Clubs akademi som har fostrat honom till att bli den spelaren han är idag och har potential att bli även i framtiden. Klubben och ledarna som har följt med "Bya" genom hans karriär ska vara mycket stolta över att man varit med och format den här typen av spelare. Fjäder i hatten till alla inblandade och inte minst Bystedt själv.

- Just nu utgår vi helt från att Filip Bystedt spelar i Linköping Hockey Club till kommande säsong. Filip är fortsatt med i den ordinarie verksamheten och vi räknar med att han finns med oss när vi drar igång efter sommaren igen. 

Här kan du läsa San Jose Sharks pressmeddelande om Bystedt.

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners