LHC lånar in Georg Weigelt
Publicerad: 2023-12-15
Pressmeddelande
Linköping Hockey Club och Kristianstads IK har kommit överens om ett korttidslån av den tidigare LHC-spelaren Georg Weigelt.

21-årige Georg Weigelt, född 27 oktober 2002 i Stockholm, med Brinkens IF som moderklubb lånas in till Linköping Hockey Club från och med 17 december. Georg ”Jojje” Weigelt är en spelare som har en LHC-anknytning då han så sent som förra säsongen var en del av SHL-laget. ”Jojje” har varit en del av LHC:s organisation från säsongen 2019/2020 och hade en stor del i klubbens framgångsrika J20-lag som vann SM-guld säsongen 2021/2022.

Inför den nuvarande säsongen gick flyttlasset till Kristianstads IK i Hockeyettan där han i skrivande stund står noterad för åtta mål och 12 assist på 18 matcher.

- Vi väldigt tacksamma över att vi kunde komma fram till den här lösningen med Kristianstad och extra roligt att ge "Jojje" chansen som vi känner till väl efter åren i LHC, säger herrlagets sportchef Peter Jakobsson.

Lånet av Georg Weigelt sträcker sig från 17 december till och med 27 december och han finns därmed tillgänglig för spel mot Leksand den 19 december.

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners