Adam Hofbauer klar för LHC
Publicerad: 2024-04-12
Pressmeddelande
Den 21-årige forwarden Adam Hofbauer har tecknat ett tvåårsavtal med Linköping Hockey Club. Hofbauer kommer senast från spel med Västerås IK i Hockeyallsvenskan.

21-åriga forwarden Adam Hofbauer, född 13 februari 2003 i Bromma, med Göta/Traneberg IK som moderklubb gjorde flytten till Örebro HK:s organisation inför säsongen 2019/2020 för att spela juniorhockey. SHL-debuten i Örebro kom 2 oktober 2021 mot Malmö Redhawks och den första poängen kom drygt ett år senare då han gjorde sitt första SHL-mål hemma mot Luleå. Samma säsong lånades Adam ut till Almtuna IS i Hockeyallsvenskan då den dåvarande sportchefen i Almtuna, Tony Mårtensson, såg till att ta in honom inför slutspurten på säsongen.

Inför säsongen 2023/2024 gick flyttlasset till Västerås IK i Hockeyallsvenskan där han under säsongen har noterats för 48 matcher, sju mål och tre assist. Nu står det klart att Adam Hofbauer kommer att representera Linköping Hockey Club de närmsta två åren.

- Det känns verkligen jättebra att få möjligheten att representera Linköping Hockey Club. Jag är väl bekant med Tony sedan tidigare och har haft en bra kontakt med honom sedan dess, där han har förklarat och presenterat en helhetslösning tillsammans med LHC för mig som känns väldigt inspirerande. Jag ser sjukt mycket framemot att få dra i gång med laget.

BB231027EW074 Emma Wallskog / Bildbyrån

 

Adam beskrivs som en orädd forward på isen som alltid tar det hårda jobbet för sin omgivnings skull:

- Så är det, jag ser mig själv som en hårt arbetande forward som gillar att slänga in kroppen i tuffa situationer och gör allt för mitt lag, dag in och dag ut, både på och utanför isen. Det är givetvis något jag vill fortsätta bidra med även i Linköping.

- Det har varit en säsong som har gått rätt bra för klubbens del jämfört med tidigare säsonger. Lite oturliga studsar i slutspelet men överlag är min känsla att det finns en bra och positiv grund att jobba vidare med. Linköping Hockey Club ska vara ett lag att räkna med i framtiden, varje år, och det är något jag verkligen ser framemot att bidra och hjälpa till med.

BB231229TS089 Tobias Sterner / Bildbyrån

Assisterande sportchef Tony Mårtensson säger så här om nyförvärvet Adam Hofbauer:

- Adam är en stor och stark forward som spelar med hög fart och fysik. Han tar sig till obekväma ställen på isen och räds inte för att göra det ofta. Det kommer verkligen att vara en jobbig spelare för motståndarna att möta. Han besitter också en grym karaktär som sprider härlig positiv energi omkring sig vilket är ack så viktigt i ett truppbygge, och vi är glada över att han väljer att vara en del av just oss i Linköping Hockey Club!

FAKTA OM ADAM HOFBAUER

Född: 13 februari 2003 i Bromma

Moderklubb: Göta/Traneberg IK

Position: Forward

Skjuter: Vänster

Längd/vikt: 190 cm / 90 kg

Tidigare klubbar: Göta/Traneberg IK, Örebro HK, Almtuna IS, Västerås IK

Nu kan du följa hela truppbygget på en och samma plats under våren och sommaren. Klicka här för att komma till sidan "Lagbygge SHL".

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners