Felicia Levin klar för LHC
Publicerad: 2024-05-14
Pressmeddelande
Den 20-åriga forwarden Felicia Levin har tecknat ett tvåårsavtal med Linköping Hockey Club. Levin kommer senast från spel med AIK.

20-åriga forwarden Felicia Levin, född 17 december 2003 i Stockholm, med Hässelby Kälvesta HC som moderklubb gjorde sin debut i SDHL säsongen 2020/2021 med AIK. Sedan dess har hon vuxit in i SDHL-kostymen och har trots sportsligt tunga år med AIK stått för bra insatser - insatser som har gjort att hon har representerat Damkronorna under säsongen som varit. Felicia har även blivit uttagen till förbundets damsatsning ”Olympisk Offensiv” som är en satsning vars sikte ligger på medaljer i OS 2026 och 2030.

Efter fyra hela säsonger i AIK och SDHL har Felicia Levin nu tecknat ett tvåårsavtal med Linköping Hockey Club.

- Det känns jättebra att skriva på för Linköping och påbörja en ny start i min utveckling. Det känns som att Linköping verkligen har höga mål och verkligen vill satsa kommande åren, och det känns inspirerande att vara med på den resan, säger Felicia Levin.

- Jag ser mig själv som en spelare som bidrar med mycket energi och fart med min skridskoåkning. Jag gillar att spela fysiskt i mitt spel och tävlar alltid till hundra procent.

 

20231229-172819_JD420_0993 Johan Dali / SDHL

  

Damlagets sportchef Sabina Eriksson kommenterar nyförvärvet Felicia Levin enligt följande:

- Vi är självklart mycket glada över att få till den här påskriften med Felicia. Hon må vara en liten spelare, men har en attityd på isen som säger annat. Utöver det är hon vass på skridskorna, har bra spelsinne och vill vara den som ”gör det” framåt. Att hon är en spelare som Damkronorna vill satsa på i framtiden känns superkul och i vår miljö hoppas vi att hon tar ytterligare i sin utveckling.

FAKTA OM FELICIA LEVIN

Född: 17 december 2003 i Stockholm

Moderklubb: Hässelby Kälvesta HC

Position: Forward

Skjuter: Vänster

Längd/vikt: 160 cm / 60 kg

Tidigare klubbar: Hässelby Kälvesta HC, Hammarby IF, AIK

Följ truppbygget på en och samma plats under våren och sommaren. Klicka här för att komma till sidan "Lagbygge SDHL".     

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners