Jakobsson om Ekberg: "Stabil back som är bra med pucken"
Publicerad: 2022-10-05
Nyhet
För en kort stund sedan meddelade LHC att backen Tobias Ekberg lånas in från Leksand. Sportchefen Peter Jakobsson är nöjd med lösningen, som innebär att Tobias spelar de kommande tre matcherna med LHC.

– Det är en stabil back som är bra med pucken och det är perfekt för oss att få in honom för de kommande tre matcherna. Han har varit med i ligan ett tag, har gjort över 200 matcher och det känns bra att Tobias ville komma hit och spela. Vi tackar Leksand för ett bra samarbete i den här frågan, säger Peter Jakobsson.

Processen har gått väldigt fort och initierades först under måndagen. Under gårdagen blev den mer konkret och sent under kvällen anlände Tobias till Saab Arena för första gången. Anledningen till att Tobias nu kommer till Linköping är skadesituationen på backsidan, men det är också en möjlighet för LHC att kolla ytterligare på honom.

– Det blir lite tufft att kliva in i de kommande matcherna med Mattias Hävelid och Oscar Fantenberg på skadelistan. Det räcker med ett skott på foten och så är ytterligare någon borta. Sen gillar vi Tobias, han har gjort bra ifrån sig i ligan tidigare. Det passar bra för oss att ta hit honom och låta honom spela matcher, i stället för att sitta på läktaren i Leksand.

Låneavtalet gäller initialt till den 14:e oktober.

– Vi vet inte vad som händer efter 14:e oktober, vi får se hur läget är då. Det beror lite på Leksands situation, vår situation och hur Tobias ser på det. Men vi börjar med det här upplägget. Vi är tacksamma över att han är här och kuggar i direkt med match mot Oskarshamn i morgon.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners