Hjälte från JSM-guldet 2012 återvänder
Publicerad: 2022-02-02
Nyhet
2012 sköt Markus Modigs det avgörande målet i JSM-finalen mot HV71. Efter tio år har det blivit dags att återvända och ta plats i Clubens SHL-lag. Markus Modigs förstärker LHC:s forwardssida under resterande del av säsongen.

– Det känns jättekul. LHC har varit en viktig förening i min karriär och jag har många kompisar kvar i stan. Det känns extra kul att komma till ett lag som består av många tidigare lagkamrater från juniortiden och med Klas som huvudtränare. Jag ser fram emot att göra en bra avslutning på den här säsongen tillsammans med LHC, säger Markus.

Markus Modigs kom till Linköping som 16-åring för att ta plats på hockeygymnasiet. Det blev totalt fyra säsonger inom LHC:s juniorverksamhet, med det avgörande målet i JSM-finalen som juvelen på kronan.

Därefter har han gått den långa vägen. Det blev totalt fem säsonger i Hockeyettan, fyra med moderklubben Vimmerby och en säsong i Kallinge/Ronneby. Därefter blev det tre säsonger med IK Oskarshamn, en i Hockeyallsvenskan och två i SHL, innan flytten gick till Örnsköldsvik och MoDo.

Under årets säsong i Hockeyallsvenskan har Markus producerat 32 poäng på 36 matcher, fördelat 18 mål och 14 assist.

I och med rekryteringen av Markus består LHC:s SHL-lag av tolv spelare som har fått hela eller delar av sin hockeyutbildning i föreningens regi.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners