Jeff Jakobs tecknar nytt avtal med LHC
Publicerad: 2023-12-08
Pressmeddelande
Den 34-årige assisterande tränaren Jeff Jakobs och Linköping Hockey Club har kommit överens om ett nytt ettårsavtal.

34-årige Jeff Jakobs, född den 24 april 1989 i Säter, med Säters IF som moderklubb kom till LHC:s organisation inför säsongen 2022/2023. Som spelare var Jeff känd som en tuff och fysisk back som hann med spel i bland annat Borlänge HF, Mjölby HC och HC Vita Hästen. Säsongen 2014/2015 tog han klivit in i båset som assisterande tränare för Borlänge och två säsonger senare var han dessutom huvudtränare för division ett-laget.

Efter det väntade ett äventyr till Storhamar i norska ligan i en säsong innan det bar hemåt till Sverige igen. Först blev det en sejour i AIK som assisterande tränare innan Jeff Jakobs fick chansen som huvudtränare för Mora IK i Hockeyallsvenskan. Det blev dessvärre en kort tid i Mora men bara någon månad senare fick han erbjudandet att bli assisterande tränare för SHL-laget IK Oskarshamn som blev en lyckad tid.

Tiden i Oskarshamn gjorde att LHC fick upp ögonen för honom och sedan 2022/2023 tillhör Jeff Linköping Hockey Club:s ledarstab och går nästa säsong in på sin tredje säsong i klubben.

- Kul och tacksam över att få förlänga mitt avtal med klubben. Jag tycker att vi gjort en del bra saker, framförallt den här säsongen och stundtals ifjol. Vi har börjat bygga någonting och sakta men säkert kommer det att fortsätta ge resultat. För mig var det en självklarhet att förlänga och fortsätta vara med på den här resan, säger Jeff Jakobs och fortsätter:

- Förra säsongen var det en del nytt. Vi testade en del nya grejer och fick det svart på vitt att det fanns saker som fungerade men också inte fungerade. Det har vi justerat och putsat till under den här säsongen där vi hittat ett bra sätt att arbeta med gruppen och som laget har stämplat in på.

I och med signeringen av Jeff Jakobs så har nu herrlaget en huvudtränare och två assisterande tränare kontrakterade även över nästa säsong.

- Samarbetet mellan oss har varit bra. Jag tycker att vi har hittat våra roller mer och mer vilket har utkristalliserat sig i hur vi jobbar i det vardagliga, i allt från träning, match och analys.

Trots sin relativt unga ålder inom tränarkretsen så är Jeff Jakobs inne på sin femte säsong som assisterande tränare för en SHL-klubb. 

- Jag vill självklart fortsätta utvecklas med allt i mitt ledarskap. Jag är som sagt fortfarande rätt ung inom det här yrket och har mycket kvar att lära och ta in.

SHL-lagets sportchef Peter Jakobsson kommenterar det nysignade avtalet med Jeff Jakobs enligt följande:

- Signeringen av Jeff Jakobs innebär som sagt först och främst att vi har en huvudtränare och två assisterande kontrakterade även över nästa säsong, vilket såklart känns väldigt bra. Jeff har ett tydligt ansvar för vår defensiv och jobbar väldigt strukturerat och noggrant med främst våra backar – och gör det väldigt bra.

- Jag tycker han har kommit in bra i ”grejerna” här i Linköping och bidrar väldigt mycket på isen för att utveckla våra backar. Jeff är en ung kille som kommer att vara med väldigt länge inom hockeyns värld. Jättespännande att få behålla honom ytterligare ett år och få jobba vidare tillsammans.

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners