Skadeuppdatering gällande Jonas Junland
Publicerad: 2023-04-03
Pressmeddelande
Efter en säsong som kantats av skador kommuniceras nu en uppdatering gällande SHL-lagets lagkapten Jonas Junland.

Med totalt 11 säsonger i Linköping Hockey Club är 35-årige lagkaptenen Jonas Junland på många vis en kulturbärare i klubben. Under säsongen 2022/2023 spelade Jonas Junland matcher skadad som tagit hårt på kroppen. Nu uttalar sig Jonas själv om detta och kommenterar framtiden enligt följande:

-  På grund av en skada under säsongen som har varit, känner jag att det inte är möjligt för mig att vara med och bedriva en elitverksamhet tillsammans med de övriga spelarna i laget. Jag är otroligt ledsen över detta, men så som det ser ut just nu måste jag fokusera på rehabiliteringen och istället följa den rehabiliteringsplan som jag tillsammans med Linköping Hockey Clubs medicinska team arbetat fram. Hur framtiden inom elitidrotten ser ut kan jag inte svara på i dagsläget, men det är som står klart är att jag idag inte kan delta i den ordinarie elitverksamheten.

Säger Jonas Junland.

SHL-lagets sportchef Peter Jakobsson fortsätter:

-  Det här är ett tråkigt besked för oss i LHC då Jonas har varit en viktig del av Linköping Hockey Club i väldigt många år, såväl som spelare som ledare. Vi vet att han har smärta sedan en tid och trots detta ställt upp för klubben, vilket betyder oerhört mycket. Vi hoppas självklart att rehabiliteringen går så bra som möjligt. I dagsläget kan vi tyvärr inte räkna med Junland, skulle rehabiliteringen framgent gå bra och Jonas kommer tillbaka, då är det en bonus för oss.

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Huvudpartners