Ben Maxwell och LHC går skilda vägar
Publicerad: 2023-03-14
Pressmeddelande
Linköping Hockey Club och Ben Maxwell går skilda vägar till kommande säsong. Totalt blev det två säsonger för Ben i LHC-tröjan.

34-årige Ben Maxwell, född 30 mars 1988 i North Vancouver, Kanada, presenterades den 17 maj 2021 för Linköpingspubliken som en rutinerad tvåvägscenter. Ben kom till LHC från schweiziska SCL Tigers efter två säsonger som innefattade 60 poäng på 98 matcher. Innan dess blev det bland annat totalt 47 NHL-matcher med Montréal Canadiens, Atlanta Thrashers och Anaheim Ducks och 244 KHL-matcher med Yugra-Khanty-Mansiysk, HK Sochi och Spartak Moskva. I LHC-tröjan blev det totalt 19 poäng och 28 utvisningsminuter på 81 matcher.

- Jag vill rikta ett stort tack till alla som har supportat mig och Linköping Hockey Club de senaste två säsongerna. Jag och min familj har haft en väldigt fin tid i Linköping, bland annat föddes vår dotter här. Återigen, tack och ett stort lycka till framöver.

Säger Ben Maxwell om tiden i Linköping.

Linköping Hockey Clubs sportchef Peter Jakobsson kommenterar:

- Vi vill inleda med att tacka Ben för hans insatser i Linköping Hockey Club. Ben Maxwell är en tvåvägscenter som har haft något av en otacksam roll den här säsongen. Han har fått spela en del på kanten och stöttat upp mycket där det behövts. En ytterst laglojal spelare som vi önskar ett stort lycka till i framtiden

Säger Peter Jakobsson om Ben Maxwell.
Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Huvudpartners