Niklas Olausson lämnar LHC
Publicerad: 2023-09-13
Pressmeddelande
Linköping Hockey Club och Niklas Olausson har kommit överens om att inte förlänga spelarens korttidsavtal i klubben.

Den 22 augusti presenterades den 37-årige centern Niclas Olausson för Linköping Hockey Club. Idag, drygt tre veckor senare, står det att klart man inte kommer att förlänga Olausson avtal. Detta med anledning av spelarens familjesituation.

- Niklas är en enormt bra kille som har kommit in fantastiskt bra i gruppen, trots sin korta tid i Linköping. Niklas har uträttat det vi hade förväntat oss och vi hade väldigt gärna önskat att behålla honom hos oss ytterligare en tid framöver då vi verkligen tror att han hade kunnat hjälpa oss över tid - men vi har också full respekt för Niklas nuvarande familjesituation, med familj kvar i Norrland och med allt det innebär, säger sportchef Peter Jakobsson.

Niklas Olausson säger själv så här om sina veckor i Linköping:

- Jag har trivts kanon här i Linköping och jag är av hela mitt hjärta tacksam för att jag fick lära känna denna grupp. Jag tror verkligen på det här laget och den här gruppen vilket inte minst träningsmatcherna har visat.

- Träningsmatcher är alltid träningsmatcher, men jag tycker verkligen att det har sett extremt intressant ut och jag tror att om fansen tar sig ner till Saab Arena den här säsongen så kommer de få se ett Linköping som spelar väldigt rolig och fartfylld hockey i vinter. Det ska bli kul att få följa klubben den här säsongen och jag önskar dom ett stort, stort lycka till.

Linköping Hockey Club önskar Niklas Olausson ett stort lycka till i hockeykarriären och ett stort tack för tiden i LHC.

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners