Jesper Myrenberg höll sin andra raka nolla
Publicerad: 2023-12-02
Matchreferat
Han tackade för fortsatt förtroende genom att se till att hålla sin andra raka nolla när herrarna besegrade Leksand med 0-4 inför ett fullsatt Tegera Arena.

Period 1

Tempot i den första perioden mellan Leksand och Linköping var inledningsvis låg. Det var två lag som mest stod och kände på varandra för att invänta det första draget. LHC skulle få chansen att spela numerärt överläge i mitten av perioden och var en stolpträff från att ta ledningen i matchen.

I övrigt var perioden en tillknäppt sådan utan några riktigt farliga målchanser åt något håll.

Period 2

Den andra perioden blev en tempohöjare från båda lagen. Såväl Leksand som LHC vågade gå framåt och turas om med farliga anfall. Efter 03:49 i den andra perioden såg Linus Hultström till att spräcka målnollan för första gången den här kvällen, fint framspelad av Ty Rattie. Glädjen skulle hålla i sig, för åtta sekunder senare gjorde Anthony Greco sitt första mål för dagen och ytterligare 33 sekunder senare gjorde han även 0-3.

LHC avslutade perioden med att spela tre mot fem och klarade det alldeles galant.

Period 3

I den tredje perioden kom det ett väntat forcerande från hemmalaget men dagens målvakt Jesper Myrenberg stod pall även denna match och motade bort allt som kom nära honom.

Remi Elie skulle ta och göra ett mål i numerärt överläge innan matchens slut, och därmed fastställa slutresultatet till 0-4 till LHC.