Erik Norén klar för LHC
Publicerad: 2024-04-10
Pressmeddelande
Den 22-årige backen Erik Norén har tecknat ett tvåårsavtal med Linköping Hockey Club. Norén kommer senast från spel med Kalmar HC i Hockeyallsvenskan.

22-åriga backen Erik Norén, född 11 oktober 2001 i Örebro, med Örebro HUF som moderklubb har spenderat de senaste tre säsongerna i Kalmar HC. En stor del av sin hockeyuppfostran fick Erik i Örebro HK då han tog sig hela vägen genom klubbens akademiverksamhet till spel i SHL då han gjorde sina första byten hemma mot Frölunda HC 21 september 2019.

Inför säsongen 2021/2022 gick flyttlasset till Kalmar HC och spel i Hockeyettan där det första säsongen blev 11 poäng på 48 matcher och säsongen därefter 23 poäng på 48 matcher. Laget misslyckades med att ta sig upp till Hockeyallsvenskan men fick via en gratisplats ta klivet upp och under den gångna säsongen har såväl laget som Erik själv stått för en rad imponerade insatser.

Nu står det klart att Erik Noréns resa fortsätter i Linköping Hockey Club då han skrivit på ett avtal som sträcker sig över två säsonger.

- Det känns väldigt roligt och inspirerande att få skriva på för LHC. Jag har följt klubben de senaste åren och man har fått en känsla av att det är något bra på gång i klubben och staden, speciellt med tanke på säsongen som precis var.

BB231103SM034 Suvad Mrkonjic / Bildbyrån

 

Kalmar HC slutade på en tiondeplats i Hockeyallsvenskan och i det efterföljande slutspelet fick man dessvärre se sig besegrade av BIK Karlskoga. Erik själv noterades för 39 matcher, fem mål, 10 assist och 38 utvisningsminuter under säsongen.

- Tiden i Kalmar har varit extrem lärorik för min utveckling. Man ser att många unga spelare går direkt från J20 och försöker slå sig in i SHL. Jag själv fick chansen tidigt i Örebro, men var väl egentligen inte riktigt mogen för det. Jag har behövt ta den långa vägen för att ta mig tillbaka till SHL, jobbat stenhårt och sakta men säkert fått utdelning för det.

- För något år sedan la jag stor vikt vid att lägga en god fysisk grund och tog bland annat extern hjälp för att lyckas med det vilket jag har jobbat succesivt med till idag. Utöver hockeyträningen har jag gnuggat ett par timmar extra med olika ”skillsmoment” vilket man känner har utökat ens verktygslåda som hockeyspelare.

 

Erik beskriver sig själv som en hårt spelande och rörlig defensiv back som haft en positiv offensiv utveckling i sitt spel framför allt den senaste säsongen i Hockeyallsvenskan.

- Jag gillar att smälla på och vara en jobbig jävel att möta. Det ska göra ont att ta sig in framför mål och jag vill verkligen, när jag får läge, in och sätta stopp för motståndarna längs sargerna. Samtidigt känner jag att jag utvecklats i mitt offensiva spel och jag vill fortsätta ta kliv där.

 

Erik var på plats i Linköping tillsammans med sin sambo och bevittnade kvartsfinal fyra inför ett slutsålt Saab Arena. En upplevelse, bortsett det sportsliga resultatet, som Erik gärna vill uppleva igen.

- Det var verkligen ruskigt bra stämning. Jäklar vilket tryck det var. Även fast resultatet inte gick vägen så levde verkligen hela arenan sig in i matchen och inramningen gav mig gåshud. Så har man upplevt från sidan att det har varit i princip hela säsongen, till och från, vilket vittnar om att det börjar hända häftiga saker i Linköping igen.

BB231103SM037 Suvad Mrkonjic / Bildbyrån

 

Assisterande sportchef Tony Mårtensson säger så här om nyförvärvet Erik Norén:

- Erik har gjort en häftig resa i sin hockeykarriär då han gått hela vägen från Hockeyettan till SHL på bara några år. Han är en tvåvägsback som besitter en väldigt stark defensiv då han gillar att spela fysiskt och sätta stopp i spelet. Framför allt under säsongen som gått har han visat upp bra bedömningar i sitt spel och spelat mycket på sina styrkor.

- Utöver ovan har han en bra karaktär som passar perfekt in i vår trupp - en stor portion träningsmentalitet och en person som gillar att ställa höga krav på sin omgivning. En mycket spännande spelare som vi tror mycket på här i Linköping Hockey Club!

FAKTA OM ERIK NORÉN

Född: 11 oktober 2001 i Örebro

Moderklubb: Örebro HUF

Position: Back

Skjuter: Vänster

Längd/vikt: 184 cm / 84 kg

Tidigare klubbar: Örebro HUF, Örebro HK, Kumla HC, Kalmar HC

Nu kan du följa hela truppbygget på en och samma plats under våren och sommaren. Klicka här för att komma till sidan "Lagbygge SHL".    

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners