Niklas Olausson klar för LHC
Publicerad: 2023-08-22
Pressmeddelande
Den 37-årige centern Niklas Olausson har tecknat ett korttidsavtal med Linköping Hockey Club. Niklas kommer senast från spel med Luleå Hockey.

37-åriga Niklas Olausson, född 12 maj 1986 i Väckelsång, med Tingsryds AIF som moderklubb blir säsongens femte SHL-nyförvärv för Linköping Hockey Club. Niklas Olausson inledde sin seniorkarriär i Tingsryds AIF i division ett i början på 00-talet och tog därefter steget till IK Nyköping Hockey i Hockeyallsvenskan. Insatserna där gjorde att LHC fick upp ögonen för den då 20-åriga centern och noterades totalt för 11 poäng på 64 matcher i Cluben. Till säsongen 2008/2009 gick flyttlasset till VIK Västerås HK där det blev stor poängsuccé (79 poäng på 53 matcher) vilket ledde till att Olausson säsongen därpå skrev på för Luleå Hockey.

Det är också i Luleå som Niklas Olausson har spenderat den större delen av sin karriär. I Luleå står han noterad för 510 matcher, 103 mål, 243 assist och 236 utvisningsminuter. Olausson har även hunnit med spel i EHC Biel-Bienne, Kärpät, EHC Visp, EHC Basel och Graz99ers.

Nu står det klart att Niklas Olausson ansluter till Linköping Hockey Club på ett korttidskontrakt med möjlighet att kunna förlänga för resterande delen av säsongen.

- Superkul att få chansen! Jag har spelat för LHC tidigare, även om det blev en del fram och tillbaka mellan Linköping och Nyköping de två säsongerna, och trivdes kanon. Jag har många goda minnen från den tiden, säger Niklas Olausson och fortsätter:

- Just nu handlar det mest om att komma in i hockeyn igen. Jag har hållit igång en hel del här uppe i Luleå så rent hockeymässigt ska det inte vara några problem, utan det är mest som alltid när man kommer in i en ny miljö – att lära känna gruppen, komma in i den miljön och den typen av hockeyn som ska spelas. Sen vill jag såklart vara med och sätta den standarden som man har pratat öppet om och därigenom bidra med den människan och spelaren som jag är.

- På så sätt kommer det kanske att vara en liten startsträcka till en början, men jag ser verkligen framemot den närmsta tiden här i Linköping och tycker att det ska bli väldigt kul och inspirerande!

Herrlagets sportchef Peter Jakobsson kommenterar enligt följande:

- Niklas är en rutinerad spelare som har varit med ett tag i ”gamet”. I Niklas får vi in en väldigt klok spelare som är användbar på många olika sätt. Vi är övertygade om att Niklas kommer passa bra in i såväl omklädningsrummet som på isen. I och med signeringen av Niklas får vi in ytterligare en forward i truppen vilket gör att vi hela tiden har fullt manskap när vi bedriver vår verksamhet samtidigt som vi höjer konkurrensen i laget ytterligare.

Korttidsavtalet gäller från och med idag till och med 14 september med möjlighet till förlängning.

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic