Georg Weigelt lämnar LHC
Publicerad: 2023-03-23
Pressmeddelande
Linköping Hockey Club och Georg Weigelt går skilda vägar till kommande säsong. Weigelt finns därmed inte med i nästa säsongs lagbygge.

20-åriga Georg Weigelt, född 27 oktober 2002, med Brinkens IF som moderklubb kom till Linköping Hockey Club som juniorspelare säsongen 2019/2020 från Lidingö Vikings. Georg svarade för en stabil första säsong i klubbens J18-lag då han på 38 matcher stod för 26 poäng från sin centerposition. Säsongen därpå fick Weigelt kliva upp till J20-laget och noterades även för sex SHL-matcher med herrtruppen varav en assist kom i den första SHL-matchen, hemma mot Frölunda. Inför säsongen 2021/2022 ärades Georg med kaptensbindeln i J20-laget och var starkt bidragande till J20-lagets SM-guld samma säsong med sina 36 poäng på 30 matcher. Georg noterades för 40 SHL-matcher den säsongen och två poäng (ett mål och en assist). Målet kom, återigen, i en match hemma mot Frölunda.

Inför säsongen 2022/2023 jobbade Georg till sig en permanent plats i herrtruppen, men fick en tuff inledning på säsongen och lånades istället ut till HC Vita Hästen i Hockeyallsvenskan. Under vintern varvades spel i Hockeyallsvenskan med spel i SHL innan man tog ett definitivt beslut om att Weigelt skulle avsluta säsongen med Vita Hästen. I Vita Hästen står Georg Weigelt registrerad för åtta poäng på 31 matcher. Nu står det klart att det alltså inte blir en fortsättning i LHC till nästa säsong för Weigelt.

- Georg har varit utlånad från oss den här säsongen i perioder då han haft en otacksam roll här i Linköping. Vi är överens om att hockeyspelaren Georg behöver få kontinuerlig speltid och det är inte något vi kan garantera till kommande säsong. Georg behöver gå ut och spela ishockey för att nå upp till den höga potential som vi anser att han besitter. Vi önskar Georg stort lycka till i hans framtida hockeykarriär och hoppas att våra vägar korsas snart igen.

Säger SHL-lagets sportchef Peter Jakobsson.
Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Huvudpartners