Arvid Aronsson klar för LHC
Publicerad: 2023-03-29
Pressmeddelande
Linköping Hockey Club har tecknat ett avtal med den 25-årige backen Arvid Aronsson som gäller till och med 30 april 2025. Aronsson kommer senast från hockeyallsvenska BIK Karlskoga.

25-årige Arvid Aronsson, född 7 februari 1998 i Kungsbacka strax utanför Göteborg, började spela hockey i Hanhals IF innan han som 15-åring tog steget över till Frölunda HC:s organisation. I Frölunda blev det spel i U16, J18, J20 samt tre matcher i SHL fram till mitten på säsongen 2016/2017 då Arvid valde att kliva över till Örebro HK. I Örebros J20-lag blev Arvid ärad lagkaptensbindeln och noterades även för 14 SHL-matcher. Inför säsongen 2018/2019 värvades Aronsson permanent till BIK Karlskoga efter en kortare utlåning säsongen innan, som även hann med en sejour i HC Vita Hästen säsongen 2019/2020. I Karlskoga blev det totalt fem säsonger som innehöll 239 matcher, åtta mål, 38 assist och 336 utvisningsminuter.

- Det känns grymt bra att skriva på för Linköping Hockey Club. Det har känts bra redan från första samtalet jag haft med såväl Jeff Jakobs som Peter Jakobsson. Vi har samma syn på hur jag är som spelare samtidigt som man har presenterat en tydlig plan för mig - det klickade liksom redan från start och det tog inte lång tid innan jag bestämde mig för att skriva på för LHC.

Säger Arvid Aronsson och fortsätter:

- Jag ser mig själv som en tvåvägsback med spetskvalité i det defensiva. Jag vill få ett tidigt stopp i spelet, spela tufft och ibland ska jag vara ärlig med att det går lite över gränsen – men det är något jag jobbar med varje dag för att hitta just den där hårfina gränsen och balansen. Det är liksom ingen hemlighet att jag gillar att smälla på och spela rejält.

- Jag har hört väldigt mycket bra om Linköping, både som klubb men även som stad. Jag är ju en Göteborgskille från början och jag kommer ihåg när jag var liten grabb och LHC kom till stan – jag var och är än idag väldigt svag för det vita lejonet.

SHL-lagets sportchef Peter Jakobsson kommenterar nyförvärvet Arvid Aronsson:

- Arvid är och har varit en stabil försvarsgeneral i Hockeyallsvenskan som vi har följt över ett par år och som vi är glada över att egentligen ha landat hos oss i Linköping. Vi får in mycket attityd i Arvid som står för saker och ting som vi eftersöker. Arvid kommer inte hit för att "be om ursäkt". Han är tuff, rejäl, backar inte undan och ska spela sin bästa hockey kommande åren. Det defensiva spelet är det som sticker ut hos honom, precis som han själv är inne på, och vi ser fram mot att utveckla honom till en försvarsklippa även i SHL. 

Arvid Aronsson ansluter till Linköping Hockey Clubs SHL-lag från det att kontraktet börjar gälla, det vill säga 1 maj. En längre videointervju med Aronsson kommer längre fram.

Vi valde även att ställa fem stycken "lära känna-frågor" till Arvid! Håll till godo:

Vilken var den senaste filmen du såg?

- Några filmer jag är otroligt svag för är Sagan om ringen-filmerna. Det var nog de filmerna jag såg senast.

Vad lagar du helst en fredagkväll?

- Då blir det nog helst en medium rare ryggbiff med rotfrukter i ugn och egengjord bearnaisesås.

Vad planerar du att göra i sommar?

- Flytta! Skämt å sido - ta det lugnt, träna och vila upp mig med nära och kära för att komma så förberedd som möjligt till säsongen.

Ett hårt slagskott i krysset eller en regelrätt ”open ice”?

- Open ice. Inget snack.

Vad är det första du ska göra när du kommer till Linköping, som inte har med hockey att göra?

- I med lite skön musik i lurarna, ta en långpromenad och utforska staden. Typ av musik? Lars Winnerbäck, såklart.

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Huvudpartners