Jesper Pettersson är tillbaka i Cluben

24 april 2021 11:15
Lagbygget SHL

Det har gått sju år sedan han lämnade för att prova lyckan på andra sidan atlanten. Nu återvänder Jesper Pettersson till Östergötland och Linköping för spel i Cluben. Kontraktet är skrivet på tre år.


Den 26-åriga backen kom till Linköping som 16-åring för att gå på hockeygymnasiet i LHC:s regi. Att LHC har betytt en hel del för hans karriär råder det ingen tvekan om.

– Det har betytt enormt mycket. De hörde av sig när jag skulle fylla 16 och ville att jag skulle komma dit och få chansen att utveckla min hockeykarriär. Då började man förstå att man hade chansen att få hålla på med hockey på riktigt och att få jobba med det. Så Linköping har haft stor betydelse för att jag får sitta här idag och hålla på med det jag älskar. Det tackar jag för, säger Jesper Pettersson, i en intervju som du ser i spelaren ovan.

Han kommer till Linköping för att ta nästa steg i karriären och ta en större roll i spelet.

– Jag vill ta en stor och ledande roll i laget. Nu har man varit med några år och jag vill få förtroende där ute i viktiga situationer. När de sätter in sina toppspelare i offensiv zon så vill man vara där inne och stänga ner för dem.

Just nu är Jesper uttagen i Tre Kronors för deras VM-förberedande läger, något som Jesper beskriver som en extra bonus.

– Det är enormt kul och det är alltid en stor ära att få vara med Tre Kronor. Jag ser det som en bonus att få fortsätta träna och förhoppningsvis spela lite matcher också. Det ska bli riktigt kul.

I LHC-truppen finns ett par spelare som Jesper spelade med under tiden som junior och under de två säsonger som han representerade föreningen i SHL.

– Det är många från juniorlaget som jag har lite kontakt med. Sen har jag väl inte pratat så mycket från dem i A-laget, det är väl Junland som jag mest har prata med på isen, säger han och skrattar.

Vem har du mest kontakt med?
– Henrik Törnqvist. Jag har en bra relation med hans storebror också, så de har jag träffat på under somrarna lite här och där.

Med Jesper signatur har LHC femton spelare på kontrakt, varav åtta har utbildats via föreningens juniorverksamhet.

Niklas Persson kommenterar veckans tre nyheter