Östman: "Ser gärna att vi går ut och tar taktpinnen direkt"
Publicerad: 2022-09-30
Nyhet
Linköpings SHL-lag har plockat två raka segrar på hemmaplan. Under helgen kommer möjligheten att förlänga den trenden på bortaplan. Match mot Rögle i Ängelholm står på schemat på lördagskvällen.

Torsdagskvällen i Saab Arena bjöd på ordentlig dramatik. Gästande Luleå var länge i ledning, men 19 effektiva sekunder för LHC gjorde att matchen vändes och i slutändan vanns.

– En bra laginsats. Jag gillar framför allt hur vi spelar för varandra och hur vi hanterar situationen när vi hamnar under press. Att vi lyckas reda ut både delar av andra perioden och de sista tio i tredje betyder mycket för det kollektiva självförtroendet, säger Klas Östman.

Elfteplacerade Rögle har under de senaste åren växt ut till ett av SHL:s starkaste hemmalag, kända för att inleda matcherna i ett väldigt högt tempo.

– Vi vet att det kommer gå undan i inledningen av matchen, det gör det alltid nere i Ängelholm. Det är dessutom en sen lördagsmatch, så det lär gunga bra i hallen. Vi måste vara förbereda från start och jag ser gärna att vi går ut och tar taktpinnen direkt.

Spelmässigt har LHC utvecklats i positiv riktning de senaste matcherna.

– Defensivt har vi sett allt bättre ut. Vi har en del att jobba på framåt fortfarande, men jag tycker att vi även där är på väg åt rätt håll. Jag gillar att vi attackerar, sen måste vi bli bättre på att komma in framför mål och vara lite kaxigare där det bränner till.

I morgon väntar också comeback i LHC-tröjan för Broc Little, en förstärkning som Klas Östman ser fram emot att få till sitt förfogande.

– Jag hoppas att det ska bli ett lyft för hela laget. Det är många som ser fram emot att få träffa honom igen i morgon. Rent spelmässigt vet alla vad Broc är kapabel till, sen ska man ha i åtanke att han inte har spelat match på sex månader och inte ha allt för stora förväntningar.

Läget i laget i övrigt?
– Elliot Ekmark kommer att spela med J20 i helgen. Vi ser det som en bra del i hans återhämtning att få spela mycket i den miljön. I övrigt kommer vi bestämma oss hur vi formerar laget under morgondagen.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Officiella leverantörer
Huvudpartners