Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Fredag Fre 8 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Måndag Mån 11 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Onsdag Ons 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Idag 16 Oktober Okt
Söndag Sön 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Fredag Fre 22 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Söndag Sön 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Onsdag Ons 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt

Alexander Johansson förlänger med Cluben

8 maj 2021 11:00
Nyhet

Han anslöt till LHC i januari och gjorde avtryck direkt med ett mål i första matchen och var sedan en viktig faktor i kampen om att undvika kvalspel. Nu är det klart att forwarden Alexander Johansson fortsätter sin karriär på Östgötaslätten.


– Det känns kul. Jag fick väldigt mersmak av att komma till Linköping i slutet av januari och med tanke på avslutningen att vi grejade kontraktet och att bitar har fallit på plats vid sidan av, så känns det väldigt kul att fortsätta spela. Att fortsätta i Linköping känns inspirerande och jag ser fram emot hösten, säger Alexander.

Alexander fick en flygande start på tiden i LHC, när han i slutet av den andra perioden i sin första match hittade nätet. Att få komma tillbaka till den högsta nivån i Sverige är något som han i efterhand erkänner var väldigt stort.

– När man är mitt uppe i det så reflekterar man inte över hur det stort är egentligen. Man har ofantligt många gånger spelat landhockeyn på gatan, varit olika spelare, lag, vunnit och få stryk. Att få komma tillbaka och spela på högsta nivån, som var en annans dröm som är liten, är jättestort. För egen del så var det jättekul att känna att man har något att bidra med fortfarande.

Med sina 32 år fyllda och över tio år som elitspelare är Alexander en av de mest rutinerade spelarna i LHC-truppen inför kommande säsong. Bland hans forwardskollegor finns fyra killar födda på 00-talet och Alexander vill vara med och visa vägen för sina lagkamrater, ung som äldrel, genom handling.

– Man känner sig som 22 i huvudet fortfarande, kroppen och körkortet säger något annat. Det är klart att man känner ett ansvar, men sen har man lärt sig på vägen att det inte går att gå runt och dela ut visdomsord och anekdoter till unga spelare, utan det som det kommer ner till är att visa framfötterna själv. Att man tävlar, dyker upp varje dag med en härlig och positiv attityd och en vilja att bli lite bättre idag än vad jag var igår och att ta steg hela tiden, både som individ och som lag, säger han och fortsätter:

– Att man pushar sig själv så att andra runtomkring märker att det är okej att tävla, det är okej att vilja vara bäst och det är okej att man är lite osams. Man vill väl för lagets skull, men man kanske ryker ihop i just den stunden för att man tävlar om det yttersta. Då går man i bräschen, då är man en ledare och en förebild. Jag kan inte stå och säga, gör detta eller gör detta, utan jag lär göra det själv.

Kontraktet med Alexander är skrivit för de kommande två säsongerna.