Mattias Bäckman pausar hockeykarriären
Publicerad: 2021-12-07
Pressmeddelande
Linköping Hockey Club meddelar idag att backen Mattias Bäckman har tagit beslutet att pausa sin karriär och kommer inte att spela mer under säsongen 2021/2022.

Mattias Bäckman har sedan hösten 2018 dragits med skadeproblem som har påverkat hans möjligheter att träna och spela, vilket har lett till att Mattias har tagit det här beslutet.

– Ett jättetråkigt besked för oss, men vi har full förståelse för Mattias beslut. Hälsan kommer alltid i första hand och vi kommer att se till att Mattias får det stöd han behöver, säger LHC:s General Manager Niklas Persson.

– Jag har lagt ner mycket tid och arbete för att komma tillbaka, så det känns väldigt jobbigt att de här problemen har återkommit. Därför har jag valt att ta en paus från karriären i det här läget och kommer inte att spela mer den här säsongen på grund av skadan, säger Mattias.

Mattias Bäckman är född och uppvuxen i Linköping och har gått hela vägen från föreningens ungdomsverksamhet upp till SHL-laget. Utöver 223 SHL och ytterligare 32 slutspelsmatcher i Clubens färger har Mattias representerat Grand Rapid Griffins, Texas Stars och Kloten.

På meritlistan har han ett JVM-Guld med Sverige samt ett JSM-Guld med Linköping, båda från säsongen 2011/2012. Mattias har dessutom representerat Tre Kronor vid nio tillfällen.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners