Fabian Wagner skriver NHL-kontrakt med Winnipeg Jets
Publicerad: 2023-06-15
Nyhet
Under natten till fredagen signerade LHC-spelaren Fabian Wagner på sitt första NHL-avtal. Avtalet sträcker sig över tre år och är ett så kallat "entry-level contract".

19-åriga Fabian Wagner, född 7 maj 2004 i Linköping, med Nyköpings HC som moderklubb tecknade under måndagen sitt första NHL-avtal. Avtalet skrevs tillsammans med Winnipeg Jets som draftade Wagner i förra årets draft som val nummer 175 i den sjätte rundan.

- Det känns såklart otroligt bra att få signa det här avtalet. Det är en dröm som går i uppfyllelse och är ett tecken på att det hårda arbetet man lägger ner varje dag sakta men säkert börjar ge resultat. 

säger Fabian Wagner om påskriften.

Wagner kom till Linköping Hockey Clubs akademi säsongen 2019/2020 som 15-åring och har sedan dess varit en bärande spelare i såväl J18- som J20-laget. Debuten i SHL kom säsongen 2021/2022 och idag står Wagner noterad för totalt 30 SHL-matcher.

- Tiden i Linköping har givetvis betytt otroligt mycket för min utveckling och är en stor anledning till att jag är den spelaren jag är idag och att jag får chansen att "signa" det här NHL-kontraktet. Samtidigt ligger mitt fokus just nu på säsongen som kommer och att ta en ordinarie plats i SHL-laget där jag kommer göra allt för att vinna hockeymatcher.

Peter Holgersson / Bildbyrån

SHL-lagets sportchef Peter Jakobsson kommenterar enligt följande:

- Superhäftigt för Fabian Wagner och superroligt för Linköping Hockey Club. Precis som han själv är inne på så är detta verkligen ett kvitto på det hårda arbetet vi vet att han lägger ner. Vi ser framemot att få jobba tillsammans med Fabian kommande säsong och utveckla honom till en ännu bättre hockeyspelare. Kul för klubben och inte minst Fabian själv!

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners