Jorinde Heller flyttas upp till damlaget
Publicerad: 2024-05-08
Pressmeddelande
16-åriga målvakten Jorinde Heller kommer till kommande säsong att få en permanent plats i Linköping Hockey Club:s damlag.

16-åriga Jorinde Heller, född 22 maj 2007 i Linköping, med Linköping Hockey Club som moderklubb fick något av ett genombrott i våras när hon i Ebba Svensson Träffs frånvaro fick chansen i kvartsfinalserien mot Brynäs. Laget förlorade båda matcherna, som var Jorindes första i SDHL, men hon stod för två bra insatser.

Nu har Jorinde Heller erbjudits en permanent plats i damlaget till kommande säsong.

- Det är en dröm jag har haft sedan jag var liten och att jag kan göra det i samma klubb som jag vuxit upp i betyder väldigt mycket för mig, säger Jorinde Heller.

- Jag är en lugn, rörlig och positionsäker målvakt. Jag vill ge laget en trygghet och sprida ett lugn när jag spelar för att ge oss de allra bästa förutsättningarna i matcherna.

 

Damlagets sportchef Sabina Eriksson kommenterar enligt följande:

- Efter Jorindes insatser i slutspelet i våras så var det aldrig någon tvekan om att flytta upp henne till SDHL-laget till kommande säsong. Trots sin unga ålder visade hon att hon är en mycket duktig och lovande målvakt som bevisligen har den där mentala styrkan som en målvakt måste ha. Tillsammans med Ebba Svensson Träff bildar de en stark målvaktsduo för oss!

FAKTA OM JORINDE HELLER

Född: 22 maj 2007 i Linköping

Moderklubb: Linköping Hockey Club

Position: Målvakt

Längd/vikt: 164 cm / 60 kg

Följ truppbygget på en och samma plats under våren och sommaren. Klicka här för att komma till sidan "Lagbygge SDHL".  

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Officiella leverantörer
Huvudpartners