Jan Bylesjö ny huvudtränare för SDHL-laget
Publicerad: 2023-05-22
Pressmeddelande
Linköping Hockey Club har valt att tillsätta Jan Bylesjö som ny huvudtränare för klubbens SDHL-lag. Bylesjö kommer senast från SDE Hockey:s organisation.

35-åriga Jan Bylesjö, född 25 mars 1988 i Stockholm, har under sin tränarkarriär samlat på sig erfarenheter såväl inhemskt som från utlandet. Från 2012 fram till 2017 var Jan assisterande tränare för det ungerska damlaget Marilyn Budapest i Dameneishockey Bundesliga. Säsongen 2020/2021 kom det första inhemska huvudtränaruppdraget på seniornivå då Jan stod i båset för IFK Österåker i division tre. Säsongen därpå fick han förfrågan om att vara en del av SDE Hockey:s ledarstab i SDHL som assisterande tränare vilket, till säsongen 2022/2023, ledde till att Bylesjö blev tillfrågad om att ta över som huvudtränare.

SDE slutade på en femteplats den gångna säsongen i SDHL och fick se sig besegrade av MoDo Hockey i kvartsfinal. Tack vare lagets prestationer och sina insatser som huvudtränare blev Jan Bylesjö efter säsongen nominerad till årets tränare i SDHL. Nu står det klart att Jan Bylesjö kommer stå i Linköping Hockey Clubs bås som huvudtränare till kommande säsong:

- Det känns otroligt roligt och ärofyllt att bli tilldelad uppdraget som huvudtränare för Linköping Hockey Club! Jag ser verkligen framemot att få komma ner och påbörja arbetet på riktigt. Processen har gått relativt snabbt till, vi har haft små diskussioner sen ett par veckor tillbaka och när det väl kom till kritan fanns det inte så mycket att fundera över, säger Jan och förklarar varför han väljer att komma till just Linköping:

- Det som har gjort att jag valt att ta det här uppdraget är väl egentligen tredelat. En del i det hela är vad Linköping Hockey Club som organisation står för, det vill säga vilka möjligheter och förutsättningar som ges inom och runt klubben. En annan del är att för mig personligen få jobba i en större organisation – där det är mer uppstyrt, proffsigt och allt som hör till och en tredje del är målsättningen som klubben och laget har. Man vill vara med och tävla om medaljer, vilket såklart är inspirerande

SDHL-lagets sportchef Sabina Eriksson kommenterar rekryteringen enligt följande:

- Jan är en ledare som kommer in med bra värderingar som passar in i Linköping Hockey Clubs organisation och målsättningar. Han har ett tydligt ledarskap som vi vet kommer att uppskattas både på och utanför isen. Han är en kravställare samtidigt som han har en god förmåga att se till individen, något som vi anser är viktigt i denna position:

- Att Jan blev nominerad till årets tränare i SDHL säger en del och vi vet att med rätt förutsättningar i vår organisation kommer både Jan själv och vi som lag att utvecklas och ta nästa kliv. Vi är otroligt glada över att Jan valt att skriva på för oss!

Avtalet med Jan Bylesjö är skrivet över ett år och börjar gälla från och med 1 juni. En längre videointervju med Jan kommer längre fram.

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Huvudpartners