• Huvudsponsorer

Haug Hansen sköt två poäng till Cluben!

12 oktober 2019 22:11
Efter match

Det blev en rafflande tillställning i LF Arena i Piteå på lördagseftermiddagen. Det blev tillslut seger efter overtime där Madelen Haug Hansen blev stor matchvinnare med det avgörande målet.


Linköping gick upp i en tvåmålsledning i den första perioden efter att Linnea Johansson samt Tori Hickel hittat nätet bakom Luleås målvakt Minatsu Murase. Gästerna fortsatte på den inslagna vägen i den andra perioden när kvällens tredje mål föll genom japanskan Haruka Toko.

Tremålsöverläge inför den tredje perioden. Men väl där tryckte Luleå i en högre växel. Hemmalaget matade skott på mål och fick utdelning på sina försök. De gjorde tre mål inom loppet av fem minuter och matchen var helt plötsligt lika på tre.

Det gick till overtime och väl där tog det mindre än en minut innan LHC avgjorde genom Haug Hansen.

– Idag gör vi två riktigt bra perioder där vi äger spelet överlägset. Vi håller oss till vår matchplan och alla spelare chippar in, vi spelar tajt i både med och utan pucken. I den tredje perioden blir det ett ställningskrig och vi får slita väldigt mycket i boxplay men Luleå tar chansen att komma in i matchen. Viktigt att vi får med oss extrapoängen tillslut, det var vi väl värda. Alla krigar jättehårt idag, säger Madeleine Östling.