Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Fredag Fre 30 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Idag 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Fredag Fre 14 Oktober Okt

Hedefalk: "Har påbörjat arbetet med vårt spelsystem"

13 augusti 2022 15:07
Nyhet

Träningsmatcherna är i full gång. I morgon är det dags för LHC:S SDHL-lag att spela säsongens första kamp, när man ställs mot Frölunda i Saab Arena.


– Det ska bli kul med säsongens första match. Vi har påbörjat arbete med vårt spelsystem och morgondagen blir ett bra, första test för att se hur vi ligger till. Sen är det intressant att möta Frölunda, säger Simon Hedefalk.

Spelmässigt vill Simon se ett lag som vågar gå framåt, och inte tar några omvägar till motståndarnas målbur.

– Jag vill att vi ska spela ett rakt, anfallsspel där vi tar den kortaste vägen till mål. Sen vill jag att spelarna ska känna att vi uppmuntrar ett kreativt spel, där det finns utrymme att utmana sina motståndare.

Till matchen i morgon är det ett antal spelare som inte är tillgängliga. Ayaka och Haruka Toko har åkt på VM-läger med Japan och Romana Kosecka har ett lättare skadekänning. Det ger utrymme för ett antal spelare från D20, som får visa upp sig.

– Det ska bli väldigt kul att se de unga spelarna och hur de tar för sig. Det ger också mig en bra bild av vart spelarna står och för spelarna själva blir det ett bra test mot ett lag som de ska möta i vinter.

Matchen börjar 14.00 i Saab Arena och du köper biljetter till matchen på lhc.eu/biljett.