• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 3 September Sep
Fredag Fre 4 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Tisdag Tis 29 September Sep
Onsdag Ons 30 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Måndag Mån 5 Oktober Okt

Max vill ta ytterligare steg

26 februari 2020 16:20

Efter en månads frånvaro från SHL-spel fick Max beskedet att det var dags att ge sig in i hetluften igen. Med en assist i protokollet och seger för laget i bagaget ser han fram emot nya utmaningar.


Efter en längre tids frånvaro från spel i SHL var Max Lindroth tillbaka i Clubens laguppställning mot Malmö. Roligt menar Max, även om det kunde ha börjat lite bättre.

– Ja, det blev ju ett baklängesmål där i första bytet. Men sen tycker jag att jag och Jonas spelade upp oss och blev bättre och bättre. Det var skitkul att vara med i laget igen och lira i SHL, säger Max dagen efter återkomsten.

Hur var känslan innan matchen? Det var ändå första SHL-matchen på en månad.
– Det var väl lite nervöst, som du säger så var det längesen jag spelade på den här nivån. Men så fort jag kom ut på isen så var det fullt fokus på det jag skulle göra och då släppte också nervositeten.

Max har under den här perioden lagt ner många timmar på extraträning och dessutom matchat med J20 vid ett par tillfällen.

– Att få spela matcher med juniorerna här på slutet har varit viktigt för mig, även om det är stor skillnad på J20 och SHL. Under första matchen med juniorerna kände jag mig helt slut efter första perioden, jag var inte inne i matchtempot och dessutom går det stundtals extremt fort i den serien.

Hur ser du på säsongen som den har utvecklat sig?
– Det är klart att det hade varit kul att få spela mer, men samtidigt så är det mitt första år i SHL och det är en läroperiod för mig. Jag kämpar varje dag för att utveckla mitt spel så att jag kan bli en ordinarie SHL-spelare. Det är ett stort steg från Hockeyallsvenskan, men jag känner att jag är på rätt väg och att jag har tagit stora steg i utvecklingen.

Med Sam Lofquist avstängd och Jonas Junland på tillfällig skadelista kan Max Lindroth se fram emot mer istid i de kommande matcherna.

– Det blir en möjlighet för mig att visa upp mina kvalitéer och att jag har det som krävs för att kunna ta en ordinarie tröja i laget.

Hur tänker du kring matchen mot Frölunda?
– En viktig match för oss. Vi jagar fortfarande slutspelsplatsen och vi vet att vi måste få med oss ett bra resultat för att vi ska kunna fortsätta på den jakten. Vi kommer behöva spela disciplinerat, jobba hårt och följa vår struktur.

Speciellt för dig att möta Frölunda?
– Klart att det är speciellt att möta Frölunda när man är från Partille. Målet just nu är att de ska få åka hem med noll poäng i morgon, avslutar Max.