Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Fredag Fre 2 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Söndag Sön 4 December Dec
Måndag Mån 5 December Dec
Onsdag Ons 7 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Idag 9 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Söndag Sön 11 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Tisdag Tis 27 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Fredag Fre 6 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Söndag Sön 8 Januari Jan

Weinhandl spelar kvar ett år till

18 november 2009 20:30

Mattias Weinhandl spelar med Dynamo Moskva även nästa säsong. LHC är överens med Mattias och med Dynamo om att hyra ut honom ytterligare en säsong till Moskvaklubben. Detta för att förhindra en övergång till NHL där LHC skulle bli helt ersättningslösa och klubbens kontrakt med Mattias utan värde.


–Vi är också överens om en förlängning av Mattias kontrakt med LHC som gäller i tre år efter nästa säsong, dvs totalt fyra säsonger. Det känns också mycket bra att vi är överens om att Mattias skall komma tillbaka till LHC efter sin rysslandssejour, säger Mike Helber, LHC:s klubbdirektör.

Mattias Weinhandl gör för närvarande succe i ryska KHL. Han leder överlägset lagets interna poängliga på 29 poäng (13+16) på 24 matcher, vilket innebär en fjärdeplats i hela ligan. Närmast följer storstjärnan Jiri Hudler som spelat in 24 poäng och är nr 13 totalt. Hudler, som vann Stanley Cup med Detroit 2008 och under tre säsonger i Detroit svarade för 124 poäng.

Detta har gjort Mattias Weinhandl intressant på den globala spelarmarknaden och även fått blickar på sig från Nordamerika.

Med tanke på det nya kommande avtalet mellan flera länder i Europa, däribland Sverige, och NHL så löper LHC risken att dels gå ersättningslösa och dels inte kunna hindra en övergång trots att Weinhandl har ett långt kontrakt med LHC.

Men nu är alltså LHC, Mattias Weinhandl och Dynamo Moskva överens om att LHC hyr Weinhandl till Dynamo ett år till och att hans personliga kontrakt med LHC gäller till och med säsongen 2013-2014.

–Det viktiga för oss är att vi får se Mattias i LHC-tröjan igen, men i sammanhanget fick vi gå med på att vänta ytterligare en säsong, avslutar Helber.

Men hur kan du vara säker på det, villkoren har ju förändrats flera gånger förut? -Att allt kan hända, det har vi lärt oss, men avgörande just nu är att Mattias inte väljer NHL så att vårt avtal med honom inte förverkas. Jag förstår att många tycker att det är för mycket business och för litet spel, men vi kan bara göra det bästa av situationen för LHC och sedan återfå en mycket duktig spelare, avslutar Helber.

Tidigare artikel i ämnet:
>> 2009-11-10: LHC och Mattias Weinhandl