• Huvudsponsorer

Lördag Lör 12 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Idag 29 September Sep
Onsdag Ons 30 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Måndag Mån 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Fredag Fre 9 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt

Dan Pettersson till Cluben!

11 juli 2018 17:53
Pressmeddelande

Linköping Hockey Club meddelar idag att Dan Pettersson kommer att representera Cluben den kommande säsongen. Dan har undertecknat ett ettårsavtal med LHC.


26-årige Dan Pettersson har tagit den långa vägen till SHL. Efter att ha avslutat sin juniortid i moderklubben Mora gick karriären vidare till IFK Ore, Borlänge HF, Olofströms IK och Västerviks IK. Den sistnämnda klubben har Dan varit trogen i fyra säsonger och varit med på deras imponerande resa från Division 1 till Hockeyallsvenskan där han den senaste säsongen stod för 30 poäng fördelat på 12 mål och 18 assist på 52 matcher. Till kommande säsong skrev Dan på för Södertälje SK, men nu står det alltså klart att det istället blir spel i SHL och Linköping Hockey Club.

– Det ska bli fantastiskt roligt och det känns som en väldigt bra utmaning. Jag ska göra allt jag kan för att ta en plats i laget och bidra med det jag kan, vilket är ett stabilt centerspel och att vara en pålitlig spelare som gör mina lagkamrater bättre. De senaste åren har jag utvecklat mitt tekande och det är något som jag också hoppas att jag ska kunna bidra med, säger Dan.

– Dan är en intressant spelare som vi har haft möjlighet att följa väldigt nära i och med att han har spelat i Västervik. Vi tycker att Dan är redo för att ta det här steget i sin karriär och det ska bli väldigt intressant att se hur han kan växa in i SHL-kostymen, säger Fredrik Emvall och fortsätter:

– Vi förväntar oss inte att han skall vara en toppcenter i SHL då han inte har spelat i ligan tidigare, men han kompletterar upp vår centerbesättning på ett bra sätt. Han är dessutom en stor kille som ger vår forwardsbesättning några extra kilon. Vi har dessutom lite frågetecken på forwardssidan i inledningen av säsongen.

Det Fredrik Emvall syftar på är att Andrew Gordon kommer till Linköping i början av oktober samt att Filip Karlsson precis innan sommaren genomgick en mindre operation och LHC kan inte garantera att han är 100 % till säsongsstart.

Vidare säger Fredrik att det alltjämt finns möjlighet att det tillkommer ytterligare någon spelare till truppen.

– Vi kommer självklart att fortsätta hålla koll på marknaden. När och om rätt spelare dyker upp så kommer vi att slå till, men med den trupp vi nu har behöver vi inte känna en absolut tidspress som gör en värvning mer riskfylld, avslutar Fredrik Emvall.

Dan Pettersson kommer att spela i nummer 27 i LHC.