Tack för allt, Gordo!

11 juni 2021 14:25
Nyhet

Igår kväll blev det officiellt att Andrew Gordon kommer fortsätta sin karriär i österrikiska Graz 99’ers efter sex år i Linköping Hockey Club.


– Andrew har varit en väldigt uppskattad spelare och person under alla sina år i Cluben och en väldigt fin ambassadör för föreningen. I dagsläget har vi inte någon plats för Andrew och vi har under hela tiden varit öppna med att vi vill vänta med att ge ett definitivt besked. Samtidigt har Andrew fått en möjlighet att fortsätta karriären i Österrike, ett äventyr som han har valt att hoppa på. Jag önskar honom all lycka till med sitt nya äventyr, säger Niklas Persson, General Manager i LHC.

Andrew kom till LHC inför säsongen 2015/2016 och har därefter varit Cluben trogen. Hans LHC-karriär stannar vid sex säsonger, 277 matcher och 164 poäng. Hans karriär fortsätter nu i en annan europeisk klubb.

– När jag först kom till Linköping så hade jag aldrig trott att jag skulle stanna så länge som jag gjorde. Jag kunde inte föreställa mig att dyka upp vid 29-års ålder och ganska omgående bestämma att det där jag ville avsluta min karriär. Att spendera sex väldigt speciella och otroliga år där var ett privilegium för mig, säger Andrew i en intervju som du ser här.

Under åren har Andrew skapat många minnen och knutit en nära relation till människorna i Linköping.

– Du träffar människor på vissa platser under en viss tid i ditt liv och pusselbitarna bara faller på plats. Det har varit många pusselbitar som har fallit på plats i Linköping och det är människorna som jag kommer komma ihåg.

Andrew avslutade tiden i LHC-tröjan med att göra två mål mot HV71 i grundseriens sista match.

– Det var som en avslutning på en bok, som jag kommer kunna skratta åt längre fram. Att i min sista match i LHC-tröjan göra två mål i Jönköping, jag kan inte föreställa mig ett bättre sätt att lämna på.

Du ser hela intervjun med Andrew Gordon här!

Linköping Hockey Club har som ambition att tacka av Andrew inför publiken i Saab Arena, när tillfälle ges.