Kraftfull center ansluter till Cluben!

23 juli 2018 19:30
Pressmeddelande

Linköping Hockey Club kan ikväll meddela den sista pusselbiten som ansluter till lagets forwardsuppställning. 28-årige centern James Wright kommer närmast från spel i KHL-laget Barys Astana. Han har undertecknat ett ettårsavtal med option på ytterligare ett år.


James Wright kommer ursprungligen från Saskatoon i den kanadensiska delstaten Saskatchewan. Han har under sin karriär representerat Saskatoon Contacts, Vancouver Giants, Tampa Bay Lightning, Norfolk Admirals, San Antonio Rampage, Winnipeg Jets, Bridgeport Sound Tigers, Medvescak Zagreb, Admiral Vladivostok samt Barys Astana.

Han har under sin karriär spelat 269 AHL-matcher, 149 KHL-matcher samt 146 NHL-matcher. Nu inleder han nästa äventyr i karriären med spel i Sverige och Linköping Hockey Club.

– Jag känner mig väldigt exalterad, det är det bästa sättet att beskriva det just nu. Jag har hört väldigt många bra saker om ligan och Linköping. Jag känner Joe Whitney sedan tidigare då vi spelade tillsammans i Bridgeport i AHL och jag har spelat med Andrew Gordon och Derek Roy i det kanadensiska landslaget innan OS. Jag ser fram emot att komma till Linköping med min familj som är väldigt exalterad. Vi har redan kollat upp vissa saker om staden och det ser ut att vara en väldigt fin stad. Jag ser också fram emot att komma dit nästa vecka och träffa resten av laget, säger James.

General Manager Fredrik Emvall är nöjd med att få in den sista kuggen på forwardssidan.

– I James får vi en väldigt kraftfull center med bra storlek. Precis som Dan Pettersson så kommer James att ge vår forwardsuppställning ytterligare storlek och tyngd. Det är en hårt jobbande spelare som har stora kvalitéer i såväl det offensiva som det defensiva spelet, säger Fredrik Emvall.

James ansluter till Linköping inom kort. Han kommer att spela i tröja nummer 18.