Berglund om återkomsten: "Kul men speciellt"
Publicerad: 2020-10-16
Intervju
I våras gjorde han flytten till Östergötland. I morgon ska Filip Berglund för första gången åka in på isen i Skellefteå Kraft Arena i bortalagets ställ.

– Det ska bli kul men speciellt. Jag har många minnen därifrån och många polare kvar i laget, så det är lite nerver inför matchen. Men det ska bli jäkligt skoj, säger Filip Berglund.

Känner du att du kommer vara nervös inför matchen i morgon?
– Det tror jag säkert. Just nu är jag ganska lugn men det lär väl byggas upp. Det hade varit väldigt skönt med seger, så det är det vi ska gå efter.

Vad tror du att det blir för matchbild?
– Jag tror att det är två lag som kommer vilja spela mycket med pucken och som har ganska liknande syn på hockeyn. För oss blir det viktigt att prestera över 60 minuter, det är det som vi har haft lite strul med här i inledningen.

Linköping åker upp till Västerbotten med råg i ryggen efter en viktig seger mot Djurgården på torsdagskvällen.

– Det var skönt och jag tror det var nyttigt för det här gänget att få lite positiva vibbar i omklädningsrummet. Det är bra att få lite glädje och lugn och ro i laget.

De senaste matcherna har Filip matchats ihop med lagkaptenen Jonas Junland, ett samarbete som ser allt mer lovande ut.

– Känns som att hittar varandra mer och mer, han är ganska enkel att spela med. Han är en smart spelare som har varit med länge. Jag försöker ta rygg på honom och det flyter på bra.

Kommunikation Gustaf Douhán
Huvudpartners