Alexander Johansson avslutar karriären
Publicerad: 2022-07-26
Nyhet
Idag meddelar Linköping Hockey Club att forwarden Alexander Johansson har valt att avsluta sin aktiva karriär som ishockeyspelare.

— Det har varit en tuff process att komma fram till det här beslutet. Det har varit mycket tankar och funderingar men jag har landat i beslutet att tacka för mig. Anledningen är min sociala situation där jag har min familj boendes i Halmstad. Det har varit en tuff situation för mig och min familj med distansen mellan Linköping och Halmstad, och nu har vi kommit till en punkt där det inte funkar längre. Min familj behöver mig mer än vad Linköping behöver mig och i slutändan känns det här som det enda riktiga beslutet att ta, säger Alexander.

Därmed är en elitkarriär som spänner sig över sexton år över. Resan startade som pojklagsspelare i Gislaved och gick sedan vidare med hockeygymnasiet och efterföljande seniordebut i Troja/Ljungby. Därefter blev det två år i Hockeyallsvenskan med Rögle, innan han klev över till Växjö Lakers som då var elitserienykomlingar.

Efter fyra säsonger i Växjö och ett SM-guld gick karriären vidare för spel med Färjestad. Totalt blev det tre säsonger i Karlstad innan det blev ett ettårigt utlandsäventyr med tyska Wolfsburg. Alexander vände sedan hem till Sverige för spel med Halmstad Hammers i Division 1, men blev under säsongen upplockad av LHC. I LHC blev 62 matcher. Alexanders sista match som hockeyspelare spelade han i LHC-tröjan, mot Frölunda i Göteborg den 24:e mars.

— Det har varit en otrolig resa med många höjdpunkter och det finns många människor som jag vill tacka, dels de som har gett mig förutsättningar att nå hit, dels de som har delat den här resan med mig. Lagidrotten är fantastisk på det sättet att man skapar relationer som varar livet ut. Jag vill avsluta med att tacka ”Pajen”, som gav mig chansen att fortsätta med hockeyn och få en sista säsong i SHL.

Alexander, vi vill tacka dig för dina insatser i LHC-tröjan och gratulera dig till en väldigt fin karriär!

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán