Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Fredag Fre 30 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Idag 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Fredag Fre 14 Oktober Okt

Matchdagsrapport LHC-AIK

12 december 2021 09:00
Matchdagsrapport

Sista matchen innan jul- och landslagsuppehåll. Här läser du senaste nytt samt statistik inför dagens match i Saab Arena.


Matchen
Det är den sista ordinarie matchen innan det två veckor långa juluppehållet tar vid. Båda lagen kommer till matchen med två raka segrar.

LHC
Läget i laget är för närvarande bra. Under lördagens match mot SDE var det i stort sett full trupp som ställdes på benen.

Motståndet
AIK ligger för närvarande på sjunde plats i tabellen och skuggar stadsrivalen Djurgården som ligger på sjätteplats. Tittar man på spelarstatistiken är det Lisa Johansson som är spelaren det händer kring i AIK. Med 18 poäng är hon bäst i laget och av dessa 18 är 13 mål!

Tidigare möten
Lagen har mötts en gång tidigare under säsongen. Precis som idag var den sista matchen innan ett uppehåll och då vann AIK med 4-1 efter hattrick av nyss nämnda Lisa Johansson.

Statistik
LHC har sannerligen gjort Saab Arena till en borg den här säsongen. På tolv hemmamatcher har man vunnit tio på ordinarie matchtid och endast tappat tre poäng totalt! AIK ligger på sjundeplats i bortatabellen med tolv inspelade poäng på elva försök.

Ser man till special teams är LHC seriens femte bästa lag med 12.33% i utdelning, medan AIK ligger på sjunde plats med 9.33% i utdelning.

I boxplay är AIK riktigt vassa och ligger på tredjeplats med 89.19%. LHC i sin tur ligger på sjunde plats med 82.93% i avklarade numerära underlägen.

LHC är i särklass starkast i den andra perioden och har vunnit fjorton av tjugotvå mellanakter. AIK starkaste period i seriens så här långt är den första, med vinst vid 31.82% av tillfällena.

Så följer du kvällens match
Dagens match ser du självklart bäst på plats i Saab Arena. Boka din biljett på lhc.eu/biljett, eller lös entré i kassan. Matchen sänds på cmore.se och liverapporteras på LHC:s twitterkonto.