• Huvudsponsorer

Daniel Eriksson blir ny assisterande tränare i LHC

12 juni 2019 10:45
Pressmeddelande

36-årige Daniel Eriksson blir ny assisterande tränare i Linköpings SHL-lag. Daniel plockas upp ifrån föreningens J20-lag och har undertecknat ett tvåårskontrakt som SHL-tränare.


Daniel kom till Linköpings J20-lag inför säsongen 2017/2018 och har under två års tid gjort ett väldigt bra jobb inom juniorverksamheten. Resultatmässigt sticker föregående säsong ut då han tog LHC till SM-final, där det dessvärre blev förlust mot MODO. Nu kliver han in i SHL-verksamheten som assisterande till Bert Robertsson.

– Jag känner mig väldigt glad och hedrad över att få den här möjligheten. Det ska bli väldigt roligt och inspirerande att jobba tillsammans med Bert, Johan och Mikael och övriga ledare kring laget på den här resan som föreningen har startat, säger Daniel.

Huvudtränaren Bert Robertsson kommenterar sin nya kollega på följande sätt;

– Som jag har sagt tidigare så finns det väldigt mycket kunskap om ishockey och utveckling i LHC. Det symboliserar Daniel, han har jobbat med unga spelare och visat att han kan utveckla killar och hålla verksamheten på en väldigt hög nivå. Det är en ordentlig tillgång i föreningen som man nu kan lyfta upp och använda på nästa nivå. Jag tycker att det vittnar om att LHC ligger i framkant i både spelar- och ledarutbildning, säger Bert.

I och med Daniels befordran till SHL-tränare så följer han i sina företrädares fotspår. Såväl Tomas Montén som Johan Åkerman har under de senaste fem åren gått från att verka som J20-tränare till positionen som assisterande tränare i SHL-laget.

Niklas Persson ser fram emot att se vad Daniel kan uträtta i seniorsammanhang.

– Vi är väldigt nöjda med det arbete som Daniel har gjort inom vår juniorverksamhet de senaste två åren och det känns skitkul att få ge honom den här chansen. Han är en väldigt engagerad ledare som är tydlig med vad han vill och vad han kräver av spelarna. Jag har väldigt stor tilltro till den här tränarkonstellationen och är övertygad om att de kommer att driva på utvecklingen av våra spelare och vårt lag, säger Niklas.