• Huvudsponsorer

Lördag Lör 5 Januari Jan
Söndag Sön 6 Januari Jan
Onsdag Ons 9 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Fredag Fre 11 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Söndag Sön 13 Januari Jan
Onsdag Ons 16 Januari Jan
Idag 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Söndag Sön 20 Januari Jan
Måndag Mån 21 Januari Jan
Tisdag Tis 22 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Söndag Sön 27 Januari Jan

Fredrik Emvalls tröja hissas i taket

25 september 2014 16:19

Styrelsen i Linköping Hockey Club beslutade vid måndagens styrelsemöte att klubbens före detta spelare FREDRIK EMVALL skall hyllas genom att hans tröjnummer pensioneras.

Det är tröja nummer 33 som kommer att hissas i taket av Saab Arena och därmed kommer det numret inte att användas av någon spelare i framtiden – så kallat pensionerat nummer (”retired jersey”). Ceremonin kommer att äga rum den 15 oktober då LHC spelar hemma mot MODO Hockey.


–En stor ära naturligtvis och ett bevis på att man trots allt har gjort ett avtryck i LHC:s utveckling, säger legendaren själv.

Fredrik gjorde sin sista match i LHC i april 2010 och var vid det tillfället den spelare som spelat flest matcher för Linköping Hockey Club, 642 st.

–Fredrik Emvall kom till LHC när vi gick upp i SHL första gången och har därmed varit en av de spelarna som betytt mest för klubben under utvecklingen i högsta serien. Det känns helt välförtjänt och det var en enad styrelse som tog beslutet att hissa hans tröja i taket, säger ordförande Christer Mård.

Nr 33 EMVALL kommer att hissas upp i taket vid en ceremoni före matchen mot MODO Hockey onsdag 15 oktober.

Bakgrund Fredrik Emvall

Fredrik föddes i Växjö och växte upp i Väckelsång utanför Tingsryd. Hans hockeykarriär började i klassiska Tingsryds AIF där han spelade under hela sin uppväxt och även sju säsonger i a-laget genom spel i division 1 och 2. Inte förrän vid 23 års ålder fick Fredrik anbud från Linköping och den högsta serien. Värvningen föranleddes av Fredriks sista säsong i Tingsryd, där han plötsligt exploderade genom att producera 42 poäng via 26 mål och 16 assists.

Fredrik Emvall kom till Linköping den sommaren laget var nykomlingar i högsta serien för första gången, 1999. I Linköping följde Fredrik lagets utveckling och etablerade sig mer och mer i den högsta serien för varje säsong. Han blev utsedd till assisterande lagkapten 2003, en nominering han behöll i fyra säsonger innan han klev upp som lagkapten 2007.

Under den sjunde elitsäsongen blev Fredrik uttagen till Tre Kronor där han fick äran att vinna ett VM-guld i Riga redan första året. Det blev totalt tre säsonger i Tre Kronor och två VM-turneringar.

Han spelade sin sista landskamp 2009 och därefter blev det en sista elitsäsong med LHC.

Fredrik Emvall utbildade sig parallellt med hockeykarriären till gymnasielärare. Han tjänstgjorde också på deltid under stora delar av sin hockeykarriär. Bland annat fick han ta ledigt från jobbet under en dryg månad för att åka till Riga och vinna VM-guld med Tre Kronor.

Efter VM-guldet tog Emvall en paus i den civila karriären och satsade fullt på proffshockeyn fram till 2010. Den 6 maj 2010, strax innan Fredrik hunnit fylla 34 år, meddelade han att han slutar med ishockeyn på grund av en knäskada.

Strax efteråt började han praktisera inom Linköping Hockey Club där han idag är VD för Ispalatset, LHC:s bolag som sköter driften av Stångebro Sportfält. Fredrik ingår i LHC:s ledningsgrupp och även i den interimistiska sportgrupp som för närvarande ansvarar för den sportsliga elitverksamheten i klubben efter att Johan Hemlin slutat som sportchef i våras.