• Huvudsponsorer

Fredag Fre 22 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Fredag Fre 5 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Söndag Sön 7 April Apr
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 3 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Fredag Fre 20 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep

Fredrik Emvalls tröja hissas i taket

25 september 2014 16:19

Styrelsen i Linköping Hockey Club beslutade vid måndagens styrelsemöte att klubbens före detta spelare FREDRIK EMVALL skall hyllas genom att hans tröjnummer pensioneras.

Det är tröja nummer 33 som kommer att hissas i taket av Saab Arena och därmed kommer det numret inte att användas av någon spelare i framtiden – så kallat pensionerat nummer (”retired jersey”). Ceremonin kommer att äga rum den 15 oktober då LHC spelar hemma mot MODO Hockey.


–En stor ära naturligtvis och ett bevis på att man trots allt har gjort ett avtryck i LHC:s utveckling, säger legendaren själv.

Fredrik gjorde sin sista match i LHC i april 2010 och var vid det tillfället den spelare som spelat flest matcher för Linköping Hockey Club, 642 st.

–Fredrik Emvall kom till LHC när vi gick upp i SHL första gången och har därmed varit en av de spelarna som betytt mest för klubben under utvecklingen i högsta serien. Det känns helt välförtjänt och det var en enad styrelse som tog beslutet att hissa hans tröja i taket, säger ordförande Christer Mård.

Nr 33 EMVALL kommer att hissas upp i taket vid en ceremoni före matchen mot MODO Hockey onsdag 15 oktober.

Bakgrund Fredrik Emvall

Fredrik föddes i Växjö och växte upp i Väckelsång utanför Tingsryd. Hans hockeykarriär började i klassiska Tingsryds AIF där han spelade under hela sin uppväxt och även sju säsonger i a-laget genom spel i division 1 och 2. Inte förrän vid 23 års ålder fick Fredrik anbud från Linköping och den högsta serien. Värvningen föranleddes av Fredriks sista säsong i Tingsryd, där han plötsligt exploderade genom att producera 42 poäng via 26 mål och 16 assists.

Fredrik Emvall kom till Linköping den sommaren laget var nykomlingar i högsta serien för första gången, 1999. I Linköping följde Fredrik lagets utveckling och etablerade sig mer och mer i den högsta serien för varje säsong. Han blev utsedd till assisterande lagkapten 2003, en nominering han behöll i fyra säsonger innan han klev upp som lagkapten 2007.

Under den sjunde elitsäsongen blev Fredrik uttagen till Tre Kronor där han fick äran att vinna ett VM-guld i Riga redan första året. Det blev totalt tre säsonger i Tre Kronor och två VM-turneringar.

Han spelade sin sista landskamp 2009 och därefter blev det en sista elitsäsong med LHC.

Fredrik Emvall utbildade sig parallellt med hockeykarriären till gymnasielärare. Han tjänstgjorde också på deltid under stora delar av sin hockeykarriär. Bland annat fick han ta ledigt från jobbet under en dryg månad för att åka till Riga och vinna VM-guld med Tre Kronor.

Efter VM-guldet tog Emvall en paus i den civila karriären och satsade fullt på proffshockeyn fram till 2010. Den 6 maj 2010, strax innan Fredrik hunnit fylla 34 år, meddelade han att han slutar med ishockeyn på grund av en knäskada.

Strax efteråt började han praktisera inom Linköping Hockey Club där han idag är VD för Ispalatset, LHC:s bolag som sköter driften av Stångebro Sportfält. Fredrik ingår i LHC:s ledningsgrupp och även i den interimistiska sportgrupp som för närvarande ansvarar för den sportsliga elitverksamheten i klubben efter att Johan Hemlin slutat som sportchef i våras.