Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Söndag Sön 13 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Måndag Mån 21 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Onsdag Ons 23 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar

Ekmark och Ljungman uttagna till Junior-VM

8 december 2021 13:19
Nyhet

Idag presenterade förbundskaptenen Tomas Montén sin trupp till Junior-VM. LHC är representerade av forwardsduon Elliot Ekmark och Daniel Ljungman.


Daniel Ljungman och Elliot Ekmark har varit uttagna till samtliga samlingar med Team 20-landslaget den här säsongen, det var således ingen större skräll att deras båda namn fanns med när Montén presenterade truppen.

I och med uttagningen så kan vi konstatera att LHC har haft spelare med i det svenska JVM-laget vid de nio senaste turneringarna!

– Ett jättebra betyg till vår akademiverksamheten, som under många år har försett det svenska laget med spelare till Junior-VM. Därtill har vi haft ett antal spelare som har representerat andra nationer i turneringen, som Jakub Vrana för Tjeckien, Joren Van Pottelberghe för Schweiz och Michal Mrazik för Slovakien, säger LHC:s General Manager Niklas Persson.

För det svenska laget väntar nu ett träningsläger som spelarna lämnar för redan i slutet av denna vecka.

Elliot Ekmark är född och uppvuxen i Linköping och har LHC som moderklubb. Han har fram till dags dato representerat LHC i SHL vid 59 tillfällen.

– Att bli uttagen till Junior-VM känns stort och hedrande. Det är de största man kan spela som junior och det har varit ett mål för mig under den här säsongen. Nu ligger fokus på att göra två bra matcher med LHC innan vi sticker i väg med landslaget, säger Elliot.

Daniel Ljungman kom till Linköping och LHC som 16-åring för att gå hockeygymnasiet. Han har så här långt spelat 65 SHL-matcher i Clubens färger.

– Det känns väldigt kul att få den här möjligheten. Precis som för Elliot så har det varit ett mål för mig under den här säsongen, så det var kul att få höra sitt namn på presskonferensen. Jag hoppas avsluta bra i LHC och ta med mig ett bra självförtroende in i samlingen, säger Daniel.