Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 23 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Fredag Fre 26 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Måndag Mån 1 Mars Mar
Onsdag Ons 3 Mars Mar
Torsdag Tor 4 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Lördag Lör 3 April Apr

En flygande start

20 september 2018 23:50
Krönika

Ja, annat kan man inte säga om den inledning som Linköping Hockey Club har fått den här säsongen. Andra SHL-matchen för säsongen, andra raka vinsten och faktum är att LHC, inkluderat träningsmatcher, ännu inte har förlorat efter ordinarie tid.


Efter lördagens premiärseger mot Timrå har hela veckan fram till och med idag endast handlat om en sak, säsongens första möte med rivalerna i HV71. Redan för två dagar sedan kände jag att det fanns en känsla i omklädningsrummet, en längtan efter att få ta sig an uppgiften.

Det märktes också tydligt när laget äntrade isen i Saab Arena, det var till och med så pass taggat att Jimmy Andersson (som är den som äntrar isen först) intog isen inför hemmapubliken för tidigt.

När matchen sedan startade satte LHC plattan i mattan och det gav tidig utdelning genom Joe Whitney. Det var ett mål som betydde mycket för matchen, men det betydde nog ännu mer för den 30-årige amerikanen som innan matchen var mållös i LHC-tröjan.

Efter en väl genomförd första period var det sedan gästerna som tog tag i taktpinnen och kontrollerade stora delar det offensiva spelet. Då tog LHC-spelarna på sig blåstället och tillsammans med Jonas Gustavsson la de grunden för vinsten. Säga vad man vill om den offensiva effektiviteten, den här matchen var det försvarsspelet som gav tre poäng.

Det är väldigt kul att se Johan Södergran just nu. Tendenserna till vad vi får beskåda för stunden fanns redan förra året, framförallt gjorde han ett starkt intryck på mig i samband med en bortamatch i Karlskrona. Tre mål på två matcher och plötsligt är killen från Stockholm hela Saab Arenas och medias kelgris. Det är jättekul för Johan, men vi ska komma ihåg att han bara är 19 år och att unga spelare har en tendens att pendla i sina prestationer.

För andra matchen i rad fick Linköping se en publiksiffra på över 6000 personer, vilket är den bästa publikstarten sedan säsongen 2015/2016, då öppningsmatcherna sågs av 7041 respektive 6297. Vittnar detta månne om ett nytt, blossande intresse för LHC? Vi ska kanske låta det vara osagt ett tag, men faktum är att Linköpingspubliken har varit ordentligt högljudd i de två första matcherna och gett laget värdefull support.

Nu dröjer det till nästa lördag innan Cluben spelar på hemmais igen. Till den matchen gör vi ytterligare en stor publiksatsning där vi ska försöka fylla Saab Arena för första gången den här säsongen. Jag hoppas att just du som läser det här vill vara med på det tåget.

Tack för ikväll – det här var faktiskt ganska kul!