LHC satsar mot guld – genomför riktad nyemission
Publicerad: 2019-04-05
Pressmeddelande
LHC:s styrelse har beslutat genomföra en riktad nyemission i LHC AB, med målet att få in 9 miljoner kronor. Idag, fredag 5 april, har redan 4,9 miljoner kronor säkrats.

– Detta är en avgörande faktor för att vår 3-årsplan ska lyckas; att herrlaget ska nå SM-final, att vi ska fortsätta stärka satsningen på ungdoms- och juniorsidan samt att bibehålla och stärka damernas konkurrenskraft, säger Roger Ekström, ordförande i LHC. Med denna nyemission säkras LHC:s egna kapital och därmed den ekonomiska rättigheten att spela i SHL.

LHC AB ägs idag till 100% av föreningen Linköping Hockey Club. I den riktade nyemissionen erbjuds tjugofyra investerare att köpa en aktiepost om 625 B-aktier i LHC AB för 375 000 kr, där varje aktiepost motsvarar 0,54 procent av kapitalet och 0,061 procent av rösterna. Aktiekapitalet stärks därmed med 9 miljoner kronor.

Majoriteten, 87 procent av kapitalet och 98,5 procent av rösterna, ägs fortfarande av Linköping Hockey Club.

– Upplägget bygger på att aktieägarna har rätt till avkastning när LHC:s herrar nått SM-final och Cluben har en fortsatt stabil ekonomi, förklarar Roger. Vi har under veckan hunnit presentera emissionen för ett antal investerare och har redan tretton som accepterat, vilket betyder 4,9 miljoner kronor.

Nästa steg – ett erbjudande till LHC:s medlemmar
Förutom den riktade nyemissionen är planen att under säsongen 2019/20 även erbjuda medlemmarna i Linköping Hockey Club att köpa B-aktier i LHC AB.

Totala andelen röster som ägs av annan part än Linköping Hockey Club får, enligt Riksidrottsförbundets regler, aldrig uppgå till mer än 49 procent.

Kommunikation Gustaf Pettersson
Huvudpartners