Lördag Lör 8 Januari Jan
Söndag Sön 9 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Fredag Fre 14 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Söndag Sön 16 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Onsdag Ons 19 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Idag 21 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Söndag Sön 23 Januari Jan
Måndag Mån 24 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Onsdag Ons 26 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Fredag Fre 28 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan

Viktig information gällande vaccinationsbevis

30 november 2021 11:30
Nyhet

Regeringen har fattat beslut om att vaccinationsbevis kan användas som smittskyddsåtgärd vid offentliga tillställningar och allmänna sammankomster som äger rum inomhus och samlar fler än 100 personer.


För Linköping Hockey Club innebär beslutet att vaccinationsbevis gäller vid besök i Saab Arena från och med 1 december. Nästa hemmamatch i SHL spelas torsdag 2 december då Växjö kommer på besök, i SDHL är nästa hemmamatch söndag 5 december när vi möter Djurgården. För att kunna fortsätta ha möjlighet till full publikkapacitet i Saab Arena innebär det att vi som arrangör av en offentlig tillställning som avser att släppa in fler besökare än 100 stycken behöver kontrollera vaccinationsbevis på alla besökare.

Viktig information till dig som ska besöka Saab Arena
Endast EU:s digitala Covid-19 bevis är godkänt. För att kontrollera vilka länder som är uppkopplade mot den listan, klicka här. Testbevis eller tillfriskningsbevis gäller ej som vaccinationsbevis. Fullvaccinerad är man om man har tagit 2 av 2 doser eller 1 av 1 om det Jansens vaccin. Samt att 14 dagar har passerat från det att sista dosen tagits tills att arrangemanget besöks.

Samtliga besökare behöver uppvisa vaccinationsbevis samt giltig legitimation (se undantag nedan) vid kontroll utanför arenan. Kontroll av vaccinationsbevis sker utanför, efter godkänd kontroll är du välkommen att uppvisa din biljett i entrén. Vaccinationsbeviset kan uppvisas digitalt samt i pappersformat. Klicka här för att hämta ditt vaccinationsbevis. Svar på vanliga frågor om covidbevis, klicka här.

Tänk på att komma till arenan i god tid. Vänligen lyssna och följ personalens anvisningar. Väl inne i arenan kan du röra dig precis som tidigare.

Undantag för vaccinationsbevis
Vaccinationsbevis gäller inte för personer under 18 år. Du som är under 18 år kan gå på hockey i Saab Arena utan att uppvisa vaccinationsbevis. Du behöver dock uppvisa giltig legitimation för att personal på plats ska kunna säkerställa din ålder.

Kravet på vaccinationsbevis gäller inte för personer som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig mot sjukdomen Covid-19. Med medicinska skäl avses kontraindikationer mot vaccinering mot sjukdomen Covid-19. Dock så måste ett läkarintyg uppvisas som styrker att personen i fråga inte bör vaccinera sig mot sjukdomen Covid-19.

”Kontraindikation är i medicin ett tillstånd eller en faktor, som ökar risken med att använda ett särskilt läkemedel, utföra en medicinsk behandling eller engagemang i en särskild aktivitet. En absolut kontraindikation är ett tillstånd som förbjuder användningen av behandlingen över huvud taget.”

Spelare, ledare, domare, media samt all personal kopplad till matchen, så som funktionärer och arenapersonal, omfattas ej av kravet på vaccinationsbevis.