Linnea avgjorde mot Leksand
Publicerad: 2021-01-02
Nyhet
Linköping tog en viktig seger när SDHL startade upp igen. Leksand besegrades med 3-2 efter avgörande i sista minuten. Resultatet till trots infann sig en viss besvikelse över prestationen.

– Vi började svagt idag med dålig kommunikation och vi släpper in det första målet ganska snabbt. Sen var det en tight match med lite slarvigt spel som gick fram och tillbaka. Vi höjer oss i den tredje perioden med bättre passningsspel och mer puckar på kassen, men överlag spelar vi inte bra idag, säger Linnea Johansson.

Linköping var inte i ledning i matchen förens Linnea Johansson satte dit det avgörande målet med 44 sekunder kvar av den tredje perioden.

– Det var Madde som la ett bra pass till Gracen som kom direkt från båset, och därifrån så kommunicerar vi bra så jag vet att pucken kommer komma över centrallinjen. När den väl kom så var det bara att trycka in den.

Gällande individuella insatser så finns det en spelare som Linnea gärna vill lyfta fram efter matchen, nämligen 16-åriga målvaktsdebutanten Ebba Svensson Träff.

– En stor eloge ska gå till Ebba idag, som vinner i sin första SDHL-match.

Helgen går vidare i morgon med matchen mot serietvåan Brynäs.

– Det blir väldigt viktigt att komma ut från start och göra jobbet. Vi vet att farten kommer vara på en annan nivå i morgon. Vi har vunnit mot dem tidigare på bortaplan den här säsongen, så det är dags att göra det igen.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners