LHC rustar upp Stångebro Ishall – invigning lagom till SHL-premiären
Publicerad: 2019-04-01
Pressmeddelande
Efter femton år i Saab Arena kan Linköping Hockey Club idag att meddela att säsongen 2018/2019 blev den sista i arenan. Styrelsen har efter långa och hårda förhandlingar med Linköpings Kommun lyckats häva hyresavtalet och samtidigt förvärvat Stångebro Ishall.

Stångebro Ishall är klassisk hockeymark i Linköping. 1975 stod arenan klar för invigning och har sedan föreningens bildande 1976 varit hjärtat i verksamheten. Representationslaget i SHL har emellertid spelat i Saab Arena (Cloetta Center 2004-2014) men nu väljer föreningen att gå tillbaka till rötterna.

– Vi kände att det var dags för en förändring. Vi sjösätter vår treårsplan till den kommande säsongen och då kände vi att det var en naturlig del av den. Vi har planerat för det här sedan årsskiftet och vi är mycket glada över att kunna berätta om det här projektet, säger Anders Bouvin, tillförordnad klubbdirektör.

Stångebro Ishall möter idag inte arenakraven för spel i SHL och därför kommer ett omfattande renoveringsarbete inledas under den här veckan. Planen är att lyfta publikkapaciteten från dagens 3000 till 7000 åskådare, bland annat genom att lyfta taket och bygga större sittplatssektioner. Den klassiska ståplatsläktaren kommer emellertid att förbli ståplats, men med större kapacitet.

– Ambitionen med ståplatsläktaren är att skapa en svensk motsvarighet till Dortmunds ”Südtribune”, alltså en vägg som kommer att skapa en riktigt häftig atmosfär under våra hemmamatcher. Vi kommer att samarbeta med alla typer av supportrar för att göra den här flytten tillbaka till rötterna så bra som möjligt.

En av de stora nyheterna i samband med flytten blir att den klassiska brickan med stekt korv, pommes och gurkmajonnäs kommer att finnas till försäljning från och med SHL-premiären.

Kommunikation Gustaf Pettersson
Huvudpartners