• Huvudsponsorer

Lördag Lör 23 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Fredag Fre 5 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Söndag Sön 7 April Apr
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Torsdag Tor 22 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 3 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Fredag Fre 20 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep

LHC rustar upp Stångebro Ishall – invigning lagom till SHL-premiären

1 april 2019 13:10
Pressmeddelande

Efter femton år i Saab Arena kan Linköping Hockey Club idag att meddela att säsongen 2018/2019 blev den sista i arenan. Styrelsen har efter långa och hårda förhandlingar med Linköpings Kommun lyckats häva hyresavtalet och samtidigt förvärvat Stångebro Ishall.


Stångebro Ishall är klassisk hockeymark i Linköping. 1975 stod arenan klar för invigning och har sedan föreningens bildande 1976 varit hjärtat i verksamheten. Representationslaget i SHL har emellertid spelat i Saab Arena (Cloetta Center 2004-2014) men nu väljer föreningen att gå tillbaka till rötterna.

– Vi kände att det var dags för en förändring. Vi sjösätter vår treårsplan till den kommande säsongen och då kände vi att det var en naturlig del av den. Vi har planerat för det här sedan årsskiftet och vi är mycket glada över att kunna berätta om det här projektet, säger Anders Bouvin, tillförordnad klubbdirektör.

Stångebro Ishall möter idag inte arenakraven för spel i SHL och därför kommer ett omfattande renoveringsarbete inledas under den här veckan. Planen är att lyfta publikkapaciteten från dagens 3000 till 7000 åskådare, bland annat genom att lyfta taket och bygga större sittplatssektioner. Den klassiska ståplatsläktaren kommer emellertid att förbli ståplats, men med större kapacitet.

– Ambitionen med ståplatsläktaren är att skapa en svensk motsvarighet till Dortmunds ”Südtribune”, alltså en vägg som kommer att skapa en riktigt häftig atmosfär under våra hemmamatcher. Vi kommer att samarbeta med alla typer av supportrar för att göra den här flytten tillbaka till rötterna så bra som möjligt.

En av de stora nyheterna i samband med flytten blir att den klassiska brickan med stekt korv, pommes och gurkmajonnäs kommer att finnas till försäljning från och med SHL-premiären.