Nermarks första mål avgjorde i Timrå
Publicerad: 2012-12-30

Efter två perioder var matchen i Timrå mållös. Men efter fem minuter i tredje spräckte LHC dödläget när Joachim Nemark gjorde sitt första Elitseriemål i karriären.

2012 års sista match gick av stapeln i E.O.N Arena mot tabellelvan Timrå IK. Christian Engstrand var tillbaka mellan stolparna och backen Albin Lorentzon var tillbaka efter sin avstängning.

Matchen började i ett bra tempo och det svängde ordentligt i spelet. Faktum var att matchens första avblåsning kom efter fyra och en halv minut och ett antal bra målchanser åt båda håll.

Efter fem minuter fick Linköping matchens första powerplay, men gästerna från Östergötland lyckades inte skapa något bra utav möjligheten.

Efter Linköpings utvisning fick Timrå en bra sejour i matchen som toppades med Niklas Nordgrens tunga avslut som räddades av Christian Engstrand. Linköping hade sedan en sejour i matchen där de satte bra press på hemmalaget och skapade ett par bra chanser utan att ta ledningen i matchen. Första perioden blev mållös trots ett par bra chanser åt båda håll.

Inledningen av den andra perioden innehöll återigen bra chanser åt båda håll och målvakterna i de båda lagen fick jobba ordentligt. Christian Engstrand stod för matchen dittills svettigaste räddning efter fyra minuter när han stoppade Hedströms avslut.

Något som präglade inledningen av andra perioden var att Linköping fick längre anfall medan Timrås målchanser oftast kom till via snabba spelvändningar och kombinationer i anfallsspelet.

Ju längre perioden fick desto närmare kom matchens dess första mål. Linköping fick allt fler längre anfall men hemmalagets målvakt Joakim Lundström visade upp ett väldigt bra målvaktsspel. Just målvaktsspelet i båda lagen var den största anledningen till att ställningen var mållös inför tredje perioden.

Den tredje perioden fortsatte i samma andra som de två inledande och de båda lagen skapade bra målchanser. Efter fem minuter i tredje perioden fick publiken i Timrå se matchens första mål när Joachim Nermark hittade rätt bakom Joakim Lundström och därmed gjorde han sitt första Elitseriemål i karriären.

Timrå fick en god möjlighet till kvittering när de fick spela powerplay i en och en halv minut efter drygt tio minuter av perioden. LHC klarade av den utvisningen innan man ådrog sin ännu en utvisning strax därefter. Powerplay verkade inte vara hemmalagets melodi i kvällens match, trots tre överlägen på kort tid lyckades de inte kvittera.

Med drygt tre minuter kvar att spela ådrog sig Timrås Matthew Robinson fyra minuters utvisning för hög klubba vilket innebar att LHC fick avsluta matchen i powerplay. LHC såg länge ut att bli mållösa i powerplay men med sex sekunder kvar av matchen satte Jonas Almtorp dit 0-2 och LHC tog tre viktiga poäng.