LHC laddar om för ny utmaning
Publicerad: 2021-02-24
Insatsen mot Skellefteå igår kväll var inte godkänd. Inför morgondagens bortamatch mot Växjö är samtliga inblandade parter överens om att LHC måste komma upp i prestationsnivå.

– Det är en tuff bortamatch men det här ska inte handla om Växjö, utan om Linköping. Vi behöver göra mycket bättre saker än vad vi gjorde igår. Vi måste komma upp i en nivå som ger oss chansen att ta poäng i matchen, säger Johan Åkerman.

Vad är det som måste komma upp i nivå?
– Framförallt så behöver vi spela tillsammans igen, vi jobbade väldigt mycket en och en mot Skellefteå. Vi behöver också få upp tävlingsnivån. Det finns saker i spelet som måste bli bättre också, men det är framförallt tävlingsnivån och att spela tillsammans som vi måste göra bättre.

Hur gör man?
– Vi behöver gå tillbaka till matchen mot Frölunda förra veckan. Då gjorde vi en bra match, vi gjorde alla de här sakerna som vi pratar om med vårt aggressiva försvarsspel, att vi är tajta med hemåt och vänder på ett bra sätt. Vi ska förstärka med bilder från matchen mot Frölunda.

Vad vill du se ur ett taktiskt perspektiv?
– Vi kan inte vara så passiva som vi var mot Skellefteå, vi kommer behöva komma upp högre i banan och starta vårt försvarsspel. Vi måste få fast pucken i anfallszon. Helt enkelt alla de här delarna som gör oss svåra att spela mot.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners