Ljungh: "Fördel att ligga längre fram jämfört med vart jag var förra året"
Publicerad: 2022-05-11
Nyhet
Stora delar av SHL-laget är samlat den här veckan och kör på för fullt, i både gymmet och med andra fysiska aktiviteter.

– Vi är inne på fjärde veckan med sommarträningen. På ett sätt är det kul att vara igång, på ett sätt vill man inte vara igång, för man vill istället vara igång och spela. Det är kul att träffa de nya och under den här veckan är alla på plats, säger Markus Ljungh.

Med en säsong som slutade redan efter grundserien har LHC en av de längsta försäsongerna bland SHL-lagen.

– Ja, det blir det. När man väl får vila så måste man se till att göra det. Det blir en lång sommarträning, men det är ett bra tillfälle att träna upp kroppen.

Vad ligger fokus på för dig i den här delen av säsongen?
– Vi ska jobba upp grunden igen, så att vi kan trycka på ordentligt när det börjar närma sig. Det ska bli skönt att få en bra och stabil sommar utan skavanker, så att man kommer in i säsongen väl förberedd.

Hur är det att gå in i träningen utan skavanker?
– Förra året hade jag en del skavanker med axel och så där, så det känns bra med en sommar där man kan göra det mesta av träningen. Det är en fördel att ligga längre fram jämfört med vart jag var förra året.

Under den här veckan är större delen av laget samlat för att träna ihop och umgås utanför ishallens fyra väggar.

– Det är en bra atmosfär. Vi är många som kommer in tidigt på morgonen, så vi tar en kopp kaffe och kollar på nyheterna innan vi kliver på träningen. Det är ett gäng nya spelare här och de hjälper man så att de trivs i gänget och känner sig trygga i vår miljö.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners