LHC är europeiska mästare!
Publicerad: 2020-02-06
Nyhet
Efter en rafflande och dramatisk avslutning på ECL-slutspelet är LHC europeiska mästare i NHL20. Detta efter att ha besegrat HAVU Gaming i den sjunde och avgörande finalmatchen på torsdagskvällen.

Det var tuffa förutsättningar för LHC-laget när man klev in i torsdagens avslutande finalspel. Det var underläge med 2-1 i matcher och det blev än tuffare efter slutsignalen på match 4, då HAVU avgjorde med 2.9 sekunder kvar av tredje perioden och gick upp till 3-1 i matcher.

Det såg fortsatt tufft ut i inledningen av match 5 då HAVU gick upp i ledning med 2-0. Men fyra raka mål från LHC gjorde att det blev seger med 4-3 och reducering i matchserien.

Om match 5 var vilda västern påminde match 6 mer om ett ångestfyllt drama. Det var 1-1 på tavlan efter tre perioder vilket tog matchen till overtime. Väl där klev Paul ”PleeMaker” Arontie fram och sköt målet som gav en sjunde och avgörande match i finalserien.

Match 7 var även den mållös en lång stund, men i mitten tog LHC ledningen två gånger om genom Paul ”PleeMaker” Arontie och Joonas ”Patzlaf” Paatiala.

I den tredje perioden utökade LHC till 3-0, återigen genom lagkaptenen Joonas ”Patzlaf” Paatiala och titeln var därmed inom räckhåll. Men HAVU vägrade ge sig och fick till en reducering till 3-1 med nio minuter kvar.

HAVU reducerade ytterligare även till 3-2 med drygt tre minuter kvar vilket gav ytterligare en dramatisk avslutning i finalserien.

Närmare än så kom dock inte motståndarna, utan LHC tog därmed hem matchserien med 4-3 och vann ECL Elite!

– Just nu känner jag en enorm glädje men också en lättnad. Eftersom vi gick in i slutspelet som seriesegrare och därmed med ett visst favoritskap så känns det här jäkligt skönt, att få kliva upp och leverera i finalserien. Det känns extra skönt att vinna med tanke på den support och stöttning som vi har fått ifrån LHC som förening och alla fans, säger Casper Lundgren, målvakt i LHC.

Hur går ni vidare från det här, vad blir nästa mål?
– Nu gäller det att ladda om för morgondagens match i eSHL. Det är en turnering som är precis lika viktig som ECL och vi har en serieledning att försvara. Inom ett par veckor börjar också det slutspelet och vi ska gå stenhårt även för den titeln, avslutar Casper.

Värt att notera i sammanhanget är att den sjunde och avgörande finalmatchen följdes av drygt 1000 personer på NHL Gamers twitchkanal, en mycket stark siffra som visar att NHL som e-sport är på stark frammarsch.