• Huvudsponsorer

Lördag Lör 5 Oktober Okt
Söndag Sön 6 Oktober Okt
Onsdag Ons 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Söndag Sön 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Idag 18 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Fredag Fre 25 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Onsdag Ons 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt

Jonas Holös till Cluben!

18 juni 2019 19:33
Pressmeddelande

Den sista pusselbiten till backsidan är på plats och det är en välmeriterad sådan. 31-årige Jonas Holös, med bland annat ett SM-guld på meritlistan, ansluter till Cluben på ett tvåårskontrakt.


Niklas Persson har hittat sin back. Han har gjort det i 31-årige norrmannen Jonas Holös, som närmast kommer från spel i schweiziska Fribourg-Gotteron. Tidigare under karriären har Jonas representerat Sparta Sarpsborg, Färjestad, Colorado Avalanche, Växjö Lakers och Lokomotiv Yaroslavl.

– Det känns jättebra och spännande. Jag ser fram emot att komma igång och komma till Linköping. Jag har bara hört bra saker om Linköping som klubb och som stad så det ska bli roligt. Jag har pratat med Mathis och han hade bara bra saker att säga, säger Jonas i en intervju som publiceras på lhc.eu under kvällen.

Huvudtränare Bert Robertsson är nöjd med att få in en rutinerad pjäs i Jonas till en annars ganska ung backbesättning.

– Jonas är en spelare av hög rang. Vi tittade på honom ordentligt under VM-turneringen i år och där kände vi att det skulle vara en kille som passar in i vår verksamhet. Han håller hög internationell klass och det är en kille som kompletterar våran trupp ordentligt. Vi har en ung backbesättning med mycket utvecklingspotential och där han passar in med sin spelstil och sitt ledarskap. Det är en spelare som vi har letat efter, säger Bert.

Han har spelat 14 VM-turneringar med Norge där han totalt har gjort 95 matcher och 39 poäng. Tillsammans med sina totalt fem säsonger i Ryssland, Schweiz respektive USA har Jonas stor erfarenhet av vad som krävs för spel på den högsta internationella nivån.

– Hans internationella erfarenhet betyder jättemycket. Vi har många spelare som siktar mot en hög internationell nivå och de behöver vägledning, dels från oss ledare men också från sina lagkamrater. Jonas kommer att kunna hjälpa till att vägleda spelare till nästa nivå.